logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Garmin nuvi 250 - jak wgrać nową mapę z karty pamięci?

*paweł* 27 Sty 2010 10:53 3161 3
REKLAMA
  • #1 7599259
    *paweł*

Specjalista Automatyk
    Ocena: 95
    Witam. Mam problem z ową nawigacją. Poprawnie pracuje na mapie z którą był kupiony. Jednak dostałem nową mapę od kolegi załadowałem na kartę do folderu garmin. Pliki to GMAPPROM.IMG i GMAPPROM.UNL. Jednak gdy włączam nawigację odpala oryginał z pamięci wewnętrznej. Gdy wchodzę w tryb serwisowy(6s ikona baterii) na 3 stronie mam info o karcie pamięci. Pokazuje że jest o pojemności 4G ,ile jest wolne i id karty. Natomiast nie pokazuje checksum (unknown) i read(no). Daje start chksum to wywala fail przy checksum.Wersja oprogramowania 3,30
    Proszę o sugestie. Dzięki
    Konto firmowe:
    Automation-Systems
    Domatków 36, Kolbuszowa, 36-100 | Tel.: 17 XXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: automatyka-sklep.eu
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7635245
    konradooo
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    to polecam kupić oryginalną mapę :) chyba że to legalna kopia to zwracam honor i polecam plik wrzucić na karcie do folderu Garmin
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 7635406
    mczapski
    Poziom 40  
    Ocena: 1658
    Trochę nie rozumiem, gdzie twój problem. Czy w tym, że mapa nie uruchamia się, czy w tym, że wadliwie odczytuje parametry karty? Mapa nie uruchomi się jeśli w opcjach (mapa info) nie ustawisz funkcji jej uruchamiania. Czyli pojawiają się mapy zainstalowane na urządzeniu i odznaczasz te, które chcesz uruchamiać (korzystać). Nie wiemy też jaką to mapę zaimplementowałeś jako drugą, ale jeśli w folderze GARMIN to raczej działa.
  • #4 7662241
    *paweł*

Specjalista Automatyk
    Ocena: 95
    Więc wada tkwiła w mapie, nawigacja odpalała się na starej z pamięci wewnętrznej. Po załadowaniu właściwej urządzenie odpala mapę z karty. Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    Automation-Systems
    Domatków 36, Kolbuszowa, 36-100 | Tel.: 17 XXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: automatyka-sklep.eu
REKLAMA