logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trium Mars - telefon nie włącza się, świeci tylko czerwona dioda po podłączeniu

bolek 10 Sty 2003 16:51 1882 7
REKLAMA
  • #1 79411
    bolek
    Poziom 35  
    Ocena: 298
    telefon miał kiedyś zdjetego smoka. ogónie sie co jakis czas zawiesił, lubiał wyłaczyć. dało sie go właczyć dopiero po kilku minutach. teraz padł na amen. jak podłacze łądowarkę to świeci sie tylko czerwona dioda. Na wyświetlaczu ni ewidac komun ikatu o ładowaniu. płytka telefonu żłe nie wyglada- widać tylkoślady grzania w okolicach radiówki.
    co Wy na to, miał ktoś coś takiego?
  • REKLAMA
  • #2 79782
    tomaszwl
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4
    Mam z identycznymi objawami, no moze bez grzania przy radiowce :)
    Bede probowal go flashnac, i zobaczymy, moze ozyje, jak nie to wrzuce go do kartonu na czesci.
    Pozdro,
    Tomasz WL
  • REKLAMA
  • #3 79851
    bolek
    Poziom 35  
    daj znać co z nim podziałałeś, ja moze zajme sie robotą od strony "czysto elektronicznej"
  • REKLAMA
  • #4 79975
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    ja mam 2 takie co łapią siec, czasami idzie z niego zadzwonic ale tylko raz za druga próba sie wyłacza.
  • #5 80860
    tomaszwl
    No i :x
    Po wgraniu softu, dalej nic, wiec to chyba jednak hard :)
    Na razie leci do kartonu
    Pozdro,
    Tomasz WL
  • REKLAMA
  • #6 80892
    bolek
    Poziom 35  
    no to dupa... :/
  • #7 86528
    Cobra
    Poziom 26  
    Ocena: 62
    tomaszwl napisał:
    No i :x
    Po wgraniu softu, dalej nic, wiec to chyba jednak hard :)
    Na razie leci do kartonu
    Pozdro,
    Tomasz WL

Jakim pr, robiłes flasha? Mam takiego po simlocku i musze go flesznąć a jakos nic nie mogę znależć do Marsa.

pozdrawiam Cober
  • #8 86540
    tomaszwl
    A na przyklad takim:
    Załączniki:
    • MFlasher35.zip (473.63 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Trium Mars wykazuje problem z uruchomieniem – po podłączeniu ładowarki świeci się tylko czerwona dioda, brak sygnału ładowania na wyświetlaczu. Urządzenie wcześniej miało zdjętego simlocka, objawy to częste zawieszanie się i samoczynne wyłączanie, z możliwością ponownego włączenia po kilku minutach. W okolicy układu radiowego widoczne są ślady przegrzewania. Próby przywrócenia działania poprzez flashowanie oprogramowania nie przyniosły efektu, co wskazuje na uszkodzenie sprzętowe (hard). Inni użytkownicy zgłaszają podobne problemy z tym modelem, m.in. niestabilne połączenie sieciowe i wyłączanie się telefonu podczas próby wykonania połączenia. Dyskusja obejmuje również pytania o narzędzia i metody flashowania Trium Mars po zdjęciu simlocka.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA