logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Który dekoder C. Polsatu najlepiej skojarzyc z LCD?

Iceman 1977 03 Lut 2010 19:51 2580 6
REKLAMA
  • #1 7638554
    Iceman 1977
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Zbliża mi się koniec umowy z Polsatem i przedłużając umowę wymienię sobie dekoder. Obecnie posiadam Echostar DSB 717 i niedawno połączyłem go z nabytym telewizorem LCD (HD Ready) przez kabel SCART, ale jakość odbioru jest nie za ciekawa. Dlatego zastanawiam się jaki dekoder wybrać (z jakimi wyjściami) aby poprawić jakość odbioru. Podkreślę tylko że nie będę wybierać kanałów HD ( bo ich jest i tak jak na lekarstwo a i LCD nie HD). W takim wypadku jaka jest najlepsza metoda skojarzenia dwóch odbiorników i poprzez jakie kable żeby otrzymać możliwie najlepszy obraz? Czy jest sens łączenia odbiorników poprzez kabel HDMI jeśli nie będzie nim przesyłany sygnał HD ?
  • REKLAMA
  • #2 7638605
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    Iceman 1977 napisał:
    Czy jest sens łączenia odbiorników poprzez kabel HDMI jeśli nie będzie nim przesyłany sygnał HD ?

Dobrze kojarzysz!:D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 7638893
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Jest sens przesyłania kablem HDMI sygnału SD.Uzyskasz lepszą jakość obrazu na zwykłych kanałach SD niż po kablu euro.Można też wybrać tuner z wyjściem component.
  • REKLAMA
  • #4 7639208
    Iceman 1977
    Poziom 12  
    A że głośniki w LCD-kach są słabiutkie to chciałbym jeszcze audio przepuścić przez dobre kino domowe. Jakie wyjścia tu najlepiej się sprawdzą?
  • REKLAMA
  • #5 7639364
    tragi
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    Zmień operatora na telewizję n, weź sobie turbo dekoder z nagrywarką, masz wszystkie możliwe wyjścia analogowe i cyfrowe, 500GB dysku twardego na nagdywanie filmów i 14 kanałów HD bez żadnych dodatkowych opłat. Ja mam ten dekoder od grudnia i jestem bardzo z niego zadowolony, dźwięk podłączyłem kablem optycznym z amplitunerem kina domowego. A jeśli jeszcze o dźwięk chodzi, to większość kanałów nadawana jest z dźwiękiem Dolby Surround więc o jakości nie ma tutaj co dyskutować.
  • Pomocny post
    #6 7639715
    romeok01
    Poziom 35  
    Ocena: 588
    Iceman 1977 napisał:
    A że głośniki w LCD-kach są słabiutkie to chciałbym jeszcze audio przepuścić przez dobre kino domowe. Jakie wyjścia tu najlepiej się sprawdzą?

Do kina domowego będą dobre cyfrowe wyjścia dżwięku coaxial (optyczne) lub spdif , takie wejścia musi posiadać amplituner kina domowego.

Z dekoderów Polsatu wymagania spełniają:

Samsung DSB-H370G - Link

Echostar HDS-400E - Link

Echostar DSB-7200 - Link
  • #7 7641209
    Iceman 1977
    Poziom 12  
    No to już mam jasność :D dzięki za pomoc. Pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje dekodera C. Polsatu, który poprawi jakość obrazu na telewizorze LCD (HD Ready) po zakończeniu umowy. Obecnie korzysta z dekodera Echostar DSB 717, ale jakość odbioru jest niezadowalająca. Użytkownicy sugerują, że warto używać kabla HDMI do przesyłania sygnału SD, co może poprawić jakość obrazu w porównaniu do kabla SCART. Rekomendowane są również dekodery z wyjściem komponentowym. Dla lepszej jakości dźwięku, zaleca się użycie cyfrowych wyjść audio, takich jak coaxial lub SPDIF, które powinny być kompatybilne z amplitunerem kina domowego. Wśród polecanych modeli znajdują się Samsung DSB-H370G, Echostar HDS-400E oraz Echostar DSB-7200.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA