logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf 2 1.6 - pęknięta skrzynia. Czy trzeba wymienić?

djmeeyker 04 Lut 2010 14:51 1937 5
REKLAMA
  • #1 7642223
    djmeeyker
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam po wyrwanym przegubie zauwarzylem pekniecie w skrzyni olej nie wyciekl ale pekniecie jest dosc duze wchodza w nia 2 palce ;/
    Sprawdzalem ja bez kol wszystkie biegi do przodu wchodza normalnie nic nie puka ale nie ma wstecznego, sprzeglo dziala idealnie wszystko ladnie ale sprawdzalem tylko na postoju... Wiec pewnie trzeba wymienic skrzynie co sadzicie ? jak cos mi poradzicie w tej sprawie bede mial jeszcze drugie pytanie. Pozdrawiam:D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7642279
    Mad Max
    Poziom 23  
    Ocena: 156
    Trzeba. Ewentualnie zdobyć obudowę i przełozyć bebechy, ale taniej pewnie wyjdzie inna uzywka.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 7642296
    Michcio 88
    Poziom 16  
    Ocena: 34
    Najlepiej będzie wymienić, a przynajmniej taniej. Po drugie nie szaleć po wymianie bo znowu to samo będzie:-P. A teraz to drugie pytanko??
  • REKLAMA
  • #4 7643871
    djmeeyker
    Poziom 11  
    drugie jest takie ze mam skrzynke 4 a czy do mojego golfa pasowala by 5 :)?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 7645841
    marcys20
    Poziom 18  
    Ocena: 49
    Pasowała by, tylko trzeba wymienić łapy mocowania skrzyni, czasem jest tez inna średnica zabieraka (tej miski, do której przykręca się przegub wewnętrzny), inne są tez wodziki zmiany biegów.
    Poza tym jak będziesz kupował skrzynię to sprawdź jej model - bo może się okazać że kupisz skrzynie 5, ale końcowe przełożenie będziesz miał identyczne jak w tej 4 - to taka wymiana bez sensu.
  • #6 7646086
    djmeeyker
    Poziom 11  
    dzieki za pomoc czyli czeka remont ;/ ale raczej nie zdecydyje sie na 5 na 4 lepiej idzie;p
REKLAMA