logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Business Inkjet 1000 - kartka zatrzymuje się w połowie długości, co robić?

nitro07 05 Lut 2010 12:14 2307 6
REKLAMA
  • #1 7646461
    nitro07
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Witam
    Mam następujący problem do rozwiązania. Drukarka HP Business Inkjet 1000. Prawidłowo pobiera papier z podajnika, niestety kartka wyjeżdża za daleko, nie zatrzymuje się na wysokości karetki z kartridżami, kartka zatrzymuje się mniej więcej na połowie swojej długości i drukarka staje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7647331
    Daniel__RZE
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Witam
    Zacznij od czyszczenia :) chyba po prawej stronie będziesz miał takie fajne duże przeźroczyste kółeczko z kreseczkami :) - ono jest zabrudzone lub jego czujnik. Niestety aby dobrze to zrobić trzeba ją rozebrać. To jest najczęstrza usterka powodująca coś takiego :) Jak nie pomoże będzie sie dalej kombinowało.
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #3 7650570
    nitro07
    Poziom 14  
    Dzięki Daniel_RZE za podpowiedź, w poniedziałek spróbuję przeczyścić. Dodaję jeszcze filmik obrazujący "pracę" drukarki. Może jeszcze jakieś sugestie ?

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 7652599
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1532
    Sprawdź czujnik z prawej strony. Znajduje się w czarnym plastiku nad rolką (pierwszą z prawej).
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 7661201
    nitro07
    Poziom 14  
    Czyszczenie pomogło, drukarka zaczęła drukować, czasami tylko zbyt mocno wypuszcza kartkę z drukarki tak, że wypada poza podajnik.
  • REKLAMA
  • #7 7664532
    nitro07
    Poziom 14  
    Wyczyściłem przeźroczyste kółko, umieszczone za białą zębatką.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z drukarką HP Business Inkjet 1000, która nie zatrzymuje kartki na odpowiedniej wysokości, co powoduje, że drukarka przestaje działać. W odpowiedziach zasugerowano, aby rozpocząć od czyszczenia czujnika znajdującego się w czarnym plastiku nad rolką oraz dużego przeźroczystego kółka, co jest najczęstszą przyczyną tego typu usterek. Po przeprowadzeniu czyszczenia, użytkownik potwierdził, że drukarka zaczęła działać, choć czasami wypuszcza kartki zbyt mocno, co powoduje ich wypadanie poza podajnik.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA