Po podpięciu ładowarki odpala, także na innej baterii odpala ale w momencie podpięcia ładowarki znika wskaźnik ładowania.Spotkał się ktos z takim problemem??
I jeszcze jedna podpowiedz: sprawdz jakie jest napiecie na ladowarce - spotkalem sie z przypadkiem, ze przy zbyt niskim napieciu znika tylko wskaznik, ale nie laduje tylko podtrzymuje. Przy wiekszym napieciu bylo juz ok - taka mala sugestia Pozdro,
Tomasz WL
akurat w tym modelu nie miałem takiego przypadku, ale w D520 jak był zabrudzony jeden ze styków baterii to mi9ałem podobny efekt. Na chwile ładowanie i potem zero.
✨ Problem dotyczy telefonu V50, który po podłączeniu ładowarki uruchamia się, ale wskaźnik ładowania znika i nie następuje ładowanie baterii. Możliwe przyczyny to uszkodzony układ GCAP II oznaczony jako U900, zabrudzone styki baterii lub złącze ładowarki wymagające przelutowania. Również niewłaściwe napięcie ładowarki może powodować zanik wskaźnika bez faktycznego ładowania. Wskazano, że problem może leżeć w procesorze, co potwierdził serwisant. Użytkownicy poszukują schematów serwisowych modelu V50, aby dokładniej zdiagnozować i naprawić usterkę. W dyskusji pojawił się także model D520 jako przykład podobnego problemu z ładowaniem spowodowanego zabrudzeniem styków baterii. Wygenerowane przez model językowy.