logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

V50 - Brak ładowania po podłączeniu ładowarki, wskaźnik znika

KALI 11 Sty 2003 20:00 1487 8
REKLAMA
  • #1 80108
    KALI
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Po podpięciu ładowarki odpala, także na innej baterii odpala ale w momencie podpięcia ładowarki znika wskaźnik ładowania.Spotkał się ktos z takim problemem??
  • REKLAMA
  • #2 80573
    ANDRZEJ_9210
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    TRZEBA WYMIENIC UKŁAD
    GCAP II OZNACZANYCH NA SCHEMACIE JAKU U900
    POZDR.
  • REKLAMA
  • #3 80671
    irc
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    A może najpierw przelutować złącze ładowarki ? :lol: Czasami pomaga więc po co od razuwymieniać układy 8) Pozdrowienia !
  • REKLAMA
  • #4 80853
    tomaszwl
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4
    I jeszcze jedna podpowiedz: sprawdz jakie jest napiecie na ladowarce - spotkalem sie z przypadkiem, ze przy zbyt niskim napieciu znika tylko wskaznik, ale nie laduje tylko podtrzymuje. Przy wiekszym napieciu bylo juz ok - taka mala sugestia :)
    Pozdro,
    Tomasz WL
  • #5 80877
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    akurat w tym modelu nie miałem takiego przypadku, ale w D520 jak był zabrudzony jeden ze styków baterii to mi9ałem podobny efekt. Na chwile ładowanie i potem zero.
  • REKLAMA
  • #6 89102
    Cobra
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    mam podobny problemik i szykam scheamciku V50. Moze mi ktoś pomóc? Dzieki z góry.....

Pozdrawiam Cober
  • #7 89157
    KALI
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Po mojemu to raczej wina procka :( Bo wszystko przetrzepałem i dla pewności sprawdził to jescze znajomy serwisant.
  • #8 293923
    szlejk
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Witam.Mam podobny problem czy ktoś posiada schemat v50
  • #9 3147271
    piotrek_piotrek
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Witam
    Odnawiam temat. Może mi ktoś podrzucić schemat motki v50?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu V50, który po podłączeniu ładowarki uruchamia się, ale wskaźnik ładowania znika i nie następuje ładowanie baterii. Możliwe przyczyny to uszkodzony układ GCAP II oznaczony jako U900, zabrudzone styki baterii lub złącze ładowarki wymagające przelutowania. Również niewłaściwe napięcie ładowarki może powodować zanik wskaźnika bez faktycznego ładowania. Wskazano, że problem może leżeć w procesorze, co potwierdził serwisant. Użytkownicy poszukują schematów serwisowych modelu V50, aby dokładniej zdiagnozować i naprawić usterkę. W dyskusji pojawił się także model D520 jako przykład podobnego problemu z ładowaniem spowodowanego zabrudzeniem styków baterii.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA