logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 - Jak odblokować telefon po błędnym wpisaniu kodu zabezpieczającego?

ArTeK82 26 Lip 2004 19:12 8872 5
REKLAMA
  • #1 762090
    ArTeK82
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam Wszystkich, a szczególnie tych któży mogą mi pomóc. Mam problem z telefonem Nokia 3310. Założyłem kod zabezpieczający na telefon, ale pożyczyłem go osobie trzeciej a ta osoba zadzwoniła do mnie z pretensją ze tel nie działa po wpisaniu kodu zabezpieczającego.
    Brzmi to doś kosmicznie ale wydaje mi się że poprostu wpierw wpisała zły kod i zablokowała telefon :? Co zrobić w takim wypadku? Czy tel sam się odwiesi i pozwoli wpisac praidlowy kod?
    A jak tak to kiedy?
    Bardzo dziękuje za pomoc i czekam na odp, najlepiej na poczte artek_ata(_at_)o2.pl.

Dziękuje Wszystkim.
  • REKLAMA
  • #2 762237
    cin666
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    jak chyba 4x wpiszesz zły kod, fon sie blokuje na jakieś 20-25 min:] potem wraca do normy... a jak to nie pomaga to zrób -> Full reset factory Knockiem...
    pOzdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 762401
    ArTeK82
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Wielkie dzięki za wskazówke i pocieszenie :)
    Tylko powiedz mi prosze co to "Full Reset Factory Knock"??
  • REKLAMA
  • #4 762425
    Kakalia
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    "Full Reset Factory Knock"? - Pelny fabryczny reset ustawien telefonu
    Przywraca domyslne ustawienia telefonu.

Ja osobiscie polecam ci NKTOOL, wystarczy ze zmienisz sobie kod zabespieczajacy i zrobisz reset SW, wstukasz kod i po krzyku albo go wylaczysz poprostu z poziomu NKTOOL.

www.atkom.prv.pl

Ja osobiscie przejechalem sie pare razy na knocku co sie skonczylo Contact Servis dla telefonu, ale mniejsza z tym.

Powodzenia bo twoj przypadek to banalna sprawa.
  • REKLAMA
  • #5 762655
    501238975
    Poziom 21  
    Ocena: 56
    Po co tu się bawić w usuwanie kodów? Wystarczy że kolega "ArTeK82" odpali NKTOOL zczyta info o telefonie i będzie znał prawidłowy kod aparatu. Następnie włączy telefon wpisze kod i będzie po sprawie. Osobiście nie miałem przypadku zablokowania w ten sposób nokii.
  • #6 763077
    grzechugd
    Poziom 21  
    Ocena: 9
    Nie raz samo wpisanie kodu po jego wcześniejszym zczytaniu nic nie da. Ja miałem takich przypadków już kilka. A mianowiczie zczytałem kod Rolisem i wpisywałem go do fona ale to nic nie dawało. Ktoś wcześniej wpisywał kilka razy błędny kod i tel już nie przyjmował. Pomogło dopiero Full reset factory (niekoniecznie knokiem).
REKLAMA