logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić język z niemieckiego na polski w Windows 7 na laptopie TOSHIBA?

diodakiler 14 Lut 2010 22:06 3133 8
REKLAMA
  • #1 7695432
    diodakiler
    Poziom 19  
    Ocena: 29
    Witam.

Posiadam laptopa TOSHIBA zakupionego w de. Zainstalowana na nim jest w Vista Home Premium (orginał) w wersji niemieckiej spolszczona pakietem językowym. Gdy pojawiła się opcja przejścia na win 7 skorzystałem z niej, zamówiłem dvd win7, sterowniki itd.
    Po 2 tygodniach dostarcza paczkę kurier. Zaczynam instalować a tam tylko j. niemiecki.
    wiec jadę dalej z myślą ze postąpię tak jak w przypadku wisty (pakiet jeżyków).
    Kończę instalacje ściągam aktualizacje po szkopsku i zabieram sie do zmiany języka a tu brak opcji w dziale region co do innych pakietów językowych.

i teraz moje pytanie:
    - czy są dostępne jakieś pakiety językowe lub sposoby zamiany języka (gdzieś coś słyszałem o komendach w dosie itd)
    - czy klucz produktu który posiadam będzie pasował do systemu win 7 w polskiej wersji językowej która np. ściągnę z torrentów czy podobnych źródeł.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7695549
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Sprawdź TO.
  • #3 7695877
    diodakiler
    Poziom 19  
    Znalazłem oryginalny pakiet lecz...
    Pan ala dos powiedział :P ten pakiet nie jest do mojej wersji systemu Windows - mam pakiet x86 pl 7077

jak sprawdzić jaki pakiet językowy ściągnąć ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 7696216
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Pewnie usiłujesz użyć MUI w wersji w7 tak samo legalnie pozwalającej na tę operację jak to zrobiłeś z Vistą.
    W wypadku "wysokich" wersji w7 operacja przebiega bez kłopotu, stąd przypuszczenie, że podejmujesz próbę nielegalną.
    Co do klucza - wątpię, choć może nie mam racji (kwestia puli i sposobu brandowania nośnika).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • Pomocny post
    #5 7696355
    mrsebolo
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Tylko wersje powyżej Windows 7 Professional pozwalają na legalną zmianę wersji językowej.
  • REKLAMA
  • #6 7696521
    diodakiler
    Poziom 19  
    Hmmm zacznę od tego że brakuje odnośnika w opcji region dodaj inny język. Wydajei się że to wersja tylko z językiem niemieckim nie do złamania.
    Dodatki językowe są robione bulidami - jak sprawdzić jaki bulid posiadam?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 7696601
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Przez winver wpisane w uruchom (jego odpowiednik).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #8 7696689
    diodakiler
    Poziom 19  
    Wer 6.1 bulid 7600 taka wersja .
    teraz tylko dopasować spolszczenie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada laptopa TOSHIBA z zainstalowanym systemem Windows 7 w wersji niemieckiej i poszukuje sposobów na zmianę języka na polski. Wskazano, że legalna zmiana języka jest możliwa tylko w wersjach Windows 7 Professional i wyższych. Użytkownik napotkał trudności w znalezieniu odpowiednich pakietów językowych oraz w dodaniu nowego języka w ustawieniach regionu. Został poinformowany o możliwości sprawdzenia wersji systemu za pomocą komendy "winver" oraz o narzędziu Vistalizator, które może pomóc w spolszczeniu systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA