Witam, od jakiegoś czasu mam problem z bluescreenami. Pojawiają się prawie codziennie w rożnych sytuacjach (najczęściej słuchanie muzyki, gry, ale też podczas przeglądania internetu). BSy pojawiają się w rożnym czasie, chociaż najczęściej nie później niż godzinę od włączenia/wybudzenia komputera. Gdy system się zrestartuje po niebieskim ekranie, jest już spokój(może potem działać parę dni non stop). Podczas BSa występuje dźwięk z głośnika (coś w stylu trrrrrrrrrrr). Używam Windowsa 7 64bit. BSy zaczęły się już kiedy pracowałem na Viście 64bit, mniej więcej w czasie kiedy kupiłem nowy monitor, mysz, drugi HDD, 2 kości RAM, kontroler FireWire na PCI. Kody bluescreenów są różne. W plikach DMP wskazuje na różne pliki (ntoskrnl.exe, athrxusb.sys, dxgmms1.sys, fltmgr.sys), najczęściej na ntoskrnl.exe.
Konfiguracja komputera
CPU: Athlon x2 3800 am2
MB: MSI K9N Neo-f nForce550
RAM: 2x1GB Kingston + 512MB Goodram
GPU: 7600GT (Gigabyte Silent Pipe II)
HDD: WDC WD2500AAKS-00F0A
LITE-ON DVDRW SHW-16H5S ATA
VIA VT6307 Fire IIM IEEE1394 Host Controller
Leadtek WinFast TV2000 XP Expert
Zasilacz: NeoTec x3800 / Antec Neo HE 430
LG L227WT
Logitech G5
Neostrada przez WiFi (adapter Sagem na USB z zestawu)
Nic nie było kręcone, temperatury dobre, pamięci sprawdzone Memtestem, dyski HDTune. Wszystkie aktualizacje wgrane, najnowsze sterowniki, Kaspersky Internet Security 9.
To chyba wszystko, mogę przesłać zawartość Crash Dumpów jeśli potrzeba.
Konfiguracja komputera
CPU: Athlon x2 3800 am2
MB: MSI K9N Neo-f nForce550
RAM: 2x1GB Kingston + 512MB Goodram
GPU: 7600GT (Gigabyte Silent Pipe II)
HDD: WDC WD2500AAKS-00F0A
LITE-ON DVDRW SHW-16H5S ATA
VIA VT6307 Fire IIM IEEE1394 Host Controller
Leadtek WinFast TV2000 XP Expert
Zasilacz: NeoTec x3800 / Antec Neo HE 430
LG L227WT
Logitech G5
Neostrada przez WiFi (adapter Sagem na USB z zestawu)
Nic nie było kręcone, temperatury dobre, pamięci sprawdzone Memtestem, dyski HDTune. Wszystkie aktualizacje wgrane, najnowsze sterowniki, Kaspersky Internet Security 9.
To chyba wszystko, mogę przesłać zawartość Crash Dumpów jeśli potrzeba.