logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kino domowe LG LH-T255 - cichy dźwięk w tylnych głośnikach, różnica napięcia

ambani2 18 Lut 2010 23:18 4052 2
REKLAMA
  • #1 7716372
    ambani2
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam.
    W w/w. DVD działają tylko frontowe głośniki(F-R i F-L) oraz niskotonowy.
    W pozostałych słychać dźwięk na poziomie szeptu przy max. wzmocnieniu.
    Sprawdziłem napięcia na wyj. zasilacza ,według opisu na płytce zasilacza( schematu nie posiadam).Wszystkie wartości się pokrywają oprócz jednego napięcia.Na pinie 8 wg.opisu powinno być 36V ,a jest 28V,ale być może tak powinno być-nie wiem.
    Może ktoś z kolegów przerabiał już taki problem.
    Będę wdzięczny za każdą sugestię.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7716576
    jur1
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 273
    To co opisujesz wygląda mi na ustawienie sprzętu AUDIO STEREO i wtedy masz dźwięk tylko w tych głośnikach LF, RF, SUB . Pilotem ustaw w setup-e audio movie , lub DOLBY PL II włącz ON, nie wiem jak jest w tym sprzęcie musiałbym pobrać instrukcję obsługi .
  • #3 7935506
    ambani2
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam,
    Okazało się ,że klient wprowadził mnie w błąd(sugestia).Twierdził z uporem ,że jest uszkodzony dźwięk.Przywiózł mi ten sprzęt bez pilota.Nie potrzebnie rozkręcałem to urządzenie i jednocześnie przepraszam kolegów za zawracanie głowy.
    Po oddaniu DVD klientowi okazało się .że fonia jest prawidłowa(wszystkie głośniki działały)Po prostu ponownie sprawdził opcje audio.
    Jeszcze raz wszystkich przepraszam i jednocześnie dziękuje za pomoc koledze Jur 1.
    Pozdrawiam
REKLAMA