logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Identyfikacja urządzeń ze zdjęć – mierniki temperatury z rejestracją na papierze, wycena

Łysack 20 Lut 2010 17:01 1095 1
  • #1 7724171
    Łysack
    Poziom 10  
    Zgodnie z tytułem proszę o rozpoznanie urządzeń zamieszczonych na zdjęciach. Będę wdzięczny także za wycenę takiego zestawu urządzeń.

Coś podobnego znalazłem na stronie:
    Link

Jak na razie mogę się domyślać jedynie, że mogą to być jakieś mierniki temperatury z rejestracją na papierze.

Identyfikacja urządzeń ze zdjęć – mierniki temperatury z rejestracją na papierze, wycena Identyfikacja urządzeń ze zdjęć – mierniki temperatury z rejestracją na papierze, wycena Identyfikacja urządzeń ze zdjęć – mierniki temperatury z rejestracją na papierze, wycena Identyfikacja urządzeń ze zdjęć – mierniki temperatury z rejestracją na papierze, wycena Identyfikacja urządzeń ze zdjęć – mierniki temperatury z rejestracją na papierze, wycena

Jeśli jest odpowiedniejszy dział, aby zadać to pytanie to proszę moderatora o przeniesienie wątku.
  • Pomocny post
    #2 7724442
    lora
    Poziom 17  
    Ocena: 89
    Witam
    Największe urządzenie jest to rejestrator temperatury z możliwością podłączenia termoelementów, czujników Pt 100 i jeszcze czegoś.
    Jest chyba dwukanałowy. Rejestracja odbywa się na taśmie papierowej z przesuwem 20 mm/h, przy pomocy tasiemek nasączonych tuszem.
    Reszta to wskaźniki (bez rejestracji). Te z napisem "Temperatur" i "Taupunkt" współpracują z czujnikami temperatury Pt 100 z oporem linii 10 ohm. Pod nimi są wskaźniki (zdjęcia nie pokazują dokładnie przodów i nie mogę określić z jakimi czujnikami współpracują) z możliwością ustawienia progów sygnalizacyjnych /minimum i maximum/, można je zastosować jako np. regulatory, sygnalizatory.
    Generalnie to sprzęt rzadko już spotykany. Cena... cóż wart tyle ile ktoś za niego chce dać :D.
REKLAMA