logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie działające podswietlenie klawiatury Nokia 6680.

kingsly 20 Lut 2010 21:12 1259 6
REKLAMA
  • #1 7725565
    kingsly
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Gdy kupiłem telefon wszystko było dobrze, lecz stan jego obudowy zmusił mnie do jej wymiany. Więc założyłem nową obudowę i wszystko było ok zablokowałem telefon i po odblokowaniu klawiatura się nie zapaliła do teraz. Da się to naprawić, czy to jest łatwe (pewnie nie), ile by kosztowała naprawa w serwisie?

Nie rozumie dlaczego mój temat jest usuwany!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7726623
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Diody nie urwales zadnej?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 7726717
    bertold13
    Poziom 10  
    moze przy zmianie naruszyles kawalek plytki klawiatury i dlatego nie dziala.... przejdz do serwisu i zapytaj... moze nie wezma az tak duzo...
  • REKLAMA
  • #4 7726758
    vanobro
    Poziom 11  
    w tym telefonie jest czujnik światła. (taki mały plastik po lewej stronie na wysokości aparatu z przodu) Zakryj go i wtedy zobacz czy nie świeci.
  • REKLAMA
  • #5 7726764
    kingsly
    Poziom 17  
    Racja 1 dioda jest urwana, to dlatego reszta nie świeci ?

Dla kolegi wyżej, wiem o tym czujniku i też nie świeci.

Odblokowałem klawiaturę, i przyłożyłem śrubokręt w miejsce lutów urwanej diody i się zapaliła reszta, mogę zmostkować tą diodę lub wlutować nową?
  • Pomocny post
    #6 7727894
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Wlutuj nową, tylko taką samą, bo inaczej nie bedzie swiecilo.
    Zmostkowanie spowoduje przeciazenie pozostalych diod, ktoras moze nie wytrzymac.
  • #7 7729185
    kingsly
    Poziom 17  
    Gdy zmostkowałem przygasał wyświetlacz, zostawię tak jak jest. nie długo kupuje i tak nowy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z nie działającym podświetleniem klawiatury w telefonie Nokia 6680 po wymianie obudowy. Po zablokowaniu i odblokowaniu telefonu klawiatura przestała świecić. Użytkownik podejrzewa, że urwana dioda może być przyczyną problemu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby sprawdzić, czy nie uszkodzono płytki klawiatury oraz zwrócić uwagę na czujnik światła. Użytkownik potwierdza, że jedna dioda jest urwana, a po zmostkowaniu diody występują problemy z wyświetlaczem. Ostatecznie decyduje się na zakup nowego telefonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA