logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 32PW6006/58 wyłącza się po kilku minutach

stantur 21 Lut 2010 10:06 2307 4
REKLAMA
  • #1 7727072
    stantur
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Szanowni koledzy! telewizorek Philips 32PW6006/58 po włączeniu pracuje kilka minut i wyłącza się. Nie mam do niego schematu ani instrukcji. Zauważyłem, że na czas pracy do momentu wyłączenia ma wpływ ustawienie potencjometru przy tr. WN. Nie jestem pewien czy to zbieg okoliczności czy ma to jakiś uzasadniony związek. Przy wyższym kontraście czas pracy jest krótszy. Obserwuje go kilka dni i przy pewnym ustawieniu pracował cały dzień. Nie jest to jednak sytuacja stabilna. Jeśli ktoś z kolegów mógłby wesprzeć mnie jakąś radą lub schematem byłbym bardzo wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 7727292
    amper 72
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Chassis LO1.1EAA
  • REKLAMA
  • #3 7727407
    DziadzioMiecio
    Poziom 27  
    Ocena: 143
    To podaj jeszcze na jakim kineskopie jest ten tv i czy wymieniłeś elektrolity w zasilaczu. Szczególnie zasilanie hot-a, czy sprawdziłeś zimne luty .Zasilanie cewek odchylających przewody w pietę w płytę tv i prowadzące do cewek szczególnie przy cewkach. Stan kineskopu i ile tv pracuje po jego wyprodukowaniu.
  • REKLAMA
  • #4 7729706
    pożeracz kartofli
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Cytat:
    lub schematem

Schemat od wielu lat jest w bazie schematów.
  • #5 8284121
    stantur
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    problem nie został rozwiązany do końca. Okazało się, że napięcie na jednym z działek kineskopu różni się znacznie od pozostałych. Zamiana przewodów utwierdziła mnie w przekonaniu, że problem leży po stronie kineskopu, a na jego wymianę już się nie zdecydowałem.
REKLAMA