logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaktualizować oprogramowanie LG HT503, by odtwarzać filmy z USB?

imol 24 Lut 2010 16:26 13371 7
REKLAMA
  • #1 7744190
    imol
    Poziom 10  
    Witam
    Posiadam kino domowe LG HT503, posiada ono wejście USB poprzez które można według instrukcji słuchać muzyki i oglądać zdjęcia. W kinach obecnie sprzedawanych można oglądać jeszcze filmy z pamięci przenośnej (swój sprzęt kupiłem jakiś rok temu chwilę po tym jak wyszedł na nasz rynek). Podejrzewam, że LG po prostu zaktualizowało soft udostępniając dodatkową opcje. Mój problem polega na tym, że za każdym razem kiedy pisze na pomoc techniczną LG odsyłają mnie do zapoznania się z instrukcją obsługi, a tam niema ani słowa o filmach z USB i nie chcą mi udostępnić nowszego softu. Może ktoś z Was ma dostęp do tej aktualizacji i może mi ją udostępnić?
  • REKLAMA
  • #2 7747359
    MORTEM
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 195
    Źle podejrzewasz, to jest kwestia hardwae'u nie software'u
  • REKLAMA
  • #3 7877160
    asdd74
    Poziom 1  
    kupiłem ten zestaw w Auchau bez instrukcji i z wystawy ostatnią sztuke za 480zł.
    Niestety nie mam instrukcji do niego ale filmy z usb czyta. Poprostu po włożeniu usb nacisnij INPUT w pilocie i wybierz USB nastepnie TITLE (który działa jak TAB z klawiatury kom) potem strzałka w prawo i powinno ci sie podświetlić MOVIE następnie ENTER i wyświetli ci sie lista filmów i plików TXT.
    Mój model to HT503TH. Oprogramowanie jest mało intuicyjne ale za takie pieniądze
    cóż może być lepszego. TEZ szukam nowszej wersji narazie bez skutku
  • REKLAMA
  • #4 8660888
    mdyczka
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Mam pytanie odnośnie tego modelu, przestał czytać format VCD , czy to kwiestia oprogramowania ?
  • #5 8789249
    tomek27bedzin
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    A czy on kiedykolwiek czytał VCD? Mój zesaw HT762TZ nigdy nie czytał i o tym jest w instrukcji. Mogę się mylić co do twojego ale podejrzewam, że też nie czyta.
  • #6 8892383
    jacek_szin
    Poziom 10  
    Witam!
    Czy jest możliwość by HT503TH odtworzył film BRrip?
    Skąd można pobrać aktualizacje do tego urządzenia, bo na stronie producenta nie widać?
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #7 8907150
    jacek_szin
    Poziom 10  
    jacek_szin napisał:
    Witam!
    Czy jest możliwość by HT503TH odtworzył film BRrip?
    Skąd można pobrać aktualizacje do tego urządzenia, bo na stronie producenta nie widać?
    Pozdrawiam!

Ponawiam pytanie
  • #8 9777261
    damian8324
    Poziom 14  
    Ocena: 32
    Witam.
    Żadne nowe firmware nie odblokuje nam możliwości odtwarzania nowych formatów filmów. jeśli jest możliwość odblokowania to tylko po przez opcje w trybie serwisowym.

Moderowany przez forestx:

Wykopaliska - zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada kino domowe LG HT503 i chce zaktualizować oprogramowanie, aby umożliwić odtwarzanie filmów z USB. W odpowiedziach pojawiają się sugestie, że problem może być związany z hardwarem, a nie softwarem. Inny użytkownik podaje sposób na odtwarzanie filmów z USB, wskazując na przyciski INPUT i TITLE na pilocie. Wiele osób zauważa, że nie ma dostępnych aktualizacji firmware na stronie producenta, a nowe oprogramowanie nie odblokuje możliwości odtwarzania nowych formatów filmów. Wspomniano również o modelach HT503TH i HT762TZ, które mogą mieć ograniczenia w odtwarzaniu niektórych formatów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA