logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wzmacniacz wybrać. MARANTZ PM-50, Technics SU-VX500.

Loniek1987 27 Lut 2010 13:38 5199 3
REKLAMA
  • #1 7758012
    Loniek1987
    Poziom 10  
    Witam tak jak w temacie - mam dylemat bo wiele się naczytałem na temat tych wzmacniaczy i sam już nie wiem. Proszę o konkretne odpowiedzi.
    Co i dlaczego. Dziękuje z góry :)

MARANTZ PM-50

Technics SU-VX500 Class AA
  • REKLAMA
  • #2 7760308
    Dani66
    Poziom 30  
    Ocena: 66
    Moim zdaniem z tych dwóch zdecydowanie Marantz. Podaj kwotę to może coś innego doradzimy.
  • REKLAMA
  • #3 7760790
    Loniek1987
    Poziom 10  
    Nie chodzi mi o inne modele mam dom wyboru albo ten albo ten. Jak zwykle każdy pisze tylko markę ale co i dlaczego nie widać, zero uzasadnienia, słyszałeś te 2 i wiesz jak graja czy tylko piszesz to co piszą inni...? Ale dzięki ze w ogóle ktoś napisał na ponad 100 odwiedzin...
  • #4 7762659
    Dani66
    Poziom 30  
    Ocena: 66
    Gdybym nie słyszał to bym się nie wypowiadał.
    Marantz brzmi zdecydowanie lepiej od Technicsa i tu nie trzeba być wielkim ekspertem.
    Marantz był produkowany w latach 90-tych dlatego jak większość sprzętu tamtego okresu reprezentuje wysoki poziom wykonania i brzmienia (mówię o porządnych firmach). Wzmacniacz bardzo przyjemny w odsłuchu, przejrzysty, z dużą ilością detali. Przede wszystkim nie męczy słuchacza. Nadaje się do modyfikacji i słyszałem go przed i po. Co do budowy - porządne trafo, kondensatory, tranzystory Toshiba.
    Jeśli chodzi o Technicsa - wykonanie na dosyć dobrym poziomie (jak przystało na początek lat 90-tych) jednak dźwięk już pozostawia trochę do życzenia, jednak z niektórymi kolumnami potrafi nieco zaskoczyć, ale w porównaniu z Marantzem to, że tak się wyrażę, "klasa średnia". Zastrzeżenia również można mieć do chłodzenia.
    Podsumowując lepiej wziąć Marantza, ale moim zdaniem poczekaj trochę i poszukaj takich wzmacniaczy jak Denon PMA-860, Yamaha AX-700, A-960 mkII czy H/K PM655 Vxi lub PM650 Vxi.
    Nawiasem - dopiero w przypadku wysokich modeli w/w firm zaczyna sie problem z wyborem. :) Mówię np o Marantzie PM-95, Denonie PMA-1560, H/K PM665 Vxi czy Yamasze AX-900 bądź A-1000 - ale to już inna bajka.
REKLAMA