logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki odtwarzacz MP3 do 700 zł z dobrym dźwiękiem i mocnym wyjściem pod Sennheiser HD 215?

McCool 02 Mar 2010 19:47 3347 4
REKLAMA
  • #1 7774652
    McCool
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,
    zwracam się do Was z prośbą o poradę przy wyborze nowego odtwarzacza. Korzystałem z muVo, teraz jadę na telefoniku, ale zaczęło to już być dla mnie męczące, ze względu na "płaski dźwięk".

Szukam czegoś, co miałoby dobrą jakość dźwięku - problem w tym, że słucham na odtwarzaczu zarówno house jak i rocka ;-) więc zależałoby mi na odtwarzaczu który "ogólnie" miałby dobry dźwięk w całym paśmie... Przyjemny dla ucha, delikatny basik ale też wyraziste wysokie tony. Ponadto ważne, żeby miał dość wysoką moc przy wyjściu, ponieważ co prawda narazie korzystam z dokanałowych Creativów, ale chciałbym wyposażyć się jeszcze w nauszne słuchawki do domu - prawdopodobnie Sennheisner HD 215. Fajnie, gdyby odtwarzacz był w stanie też odtwarzać filmy w dobrej jakości, ponieważ mieszkam w sporym mieście a co za tym idzie dużą część dnia spędzam w komunikacji miejskiej - nie jest to jednak najważniejsza sprawa!

Moim typem jest firma iRiver ze względu na pozytywne doświadczenia z tymi odtwarzaczami wśród znajomych (m.in. modele z serii iFP-700). W oko wpadł mi natomiast model P7, ponieważ posiada praktycznie wszystko co by mnie interesowało (łącznie z wysoką mocą na wyjściu, bo aż 20mW!). Tylko niestety nie wiem jaka jest na nim jakość odtwarzanego dźwięku?

Zastanawiam się jeszcze nad marką Sansa oraz Cowon, ale zupełnie nie mam odnośnie ich żadnego zdania, trudno mi znaleźć cokolwiek na ich temat, choć wśród nielicznych opinii na które trafiam, można wywnioskować, że to dobre marki.

Aha. Na odtwarzacz jestem w stanie przeznaczyć około 700 PLN.
  • REKLAMA
  • #2 7777580
    Szalony Naukowiec
    Poziom 10  
    Jakiś czas temu najlepszymi były Iriver Clix2 ( niestety wtedy bez obsługi plików Flac co przy dobrych słuchawkach robi różnice) i Cowon D2 obsługa Flac, Bardzo dobra bateria duże moc wyjściowa. Słyszałem że nadal tak jest. Ale moge się mylić.
    Nie pytaj tu, forum mp3 store jest dużo lepsze do tego tematu.
  • REKLAMA
  • #3 7777800
    McCool
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Pytam trochę tu, trochę tam. Zależy mi na opinii wielu ludzi :) Zastanawiałem się nad tym Clixem, ale lekko iRiver mnie zniechęcił, bo dużo złych opinii słyszałem na temat ich nowszych modeli.

Zastanawiam się nad takim mp3: Cowon iAudio i7 -> http://www.mp3store.pl/article/a/b/c/d/2009171186827002044 Jest co prawda bardzo minimalistyczny, ale posiada wszystko co powinien mieć odtwarzacz muzyczny. Czy to dobry wybór dla kogoś, komu zależy na dobrym brzmieniu?
  • REKLAMA
  • #4 7793325
    paulb3
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Piękny. Jestem pewny że świetnie się sprawdzi jego ergonomia - extra będzie leżeć w ręce. Zastanawiam się tylko czy posiada możliwość usuwania plików. Dla mnie akurat jest to bardzo ważne. McCool, ciekawy wybór. Sam się zainteresowałem. Jak kupisz daj znać jakie wrażenia.
REKLAMA