logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawnie podłączyć silnik pralki Type 20584 428?

mar8011 02 Mar 2010 21:13 9547 8
REKLAMA
  • #1 7775283
    mar8011
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam.Jestem tu nowy i to moj pierwszy wpis,wiec prosze o wyrozumialosc:)
    Wykrecilem dzisiaj silnik z pralki.
    [url=https://obrazki.elektroda.pl/_thumb.jpg[/img][/url] Jak poprawnie podłączyć silnik pralki Type 20584 428? Jak poprawnie podłączyć silnik pralki Type 20584 428?
    Tak wlasnie wyglada.Podlaczylem go pod szczotki(plus pod jeda i minus pod druga) i zaczol sie krecic,ale niestety zaczol leciec dym i szybko go wylaczylem.
    Niezabardzo sie znam,wiec prosze was o pomoc.Jak to podlaczyc zeby bylo dobrze?

Dodano po 5 [minuty]:

Jak poprawnie podłączyć silnik pralki Type 20584 428?

Mod. ROBSON33
    Regulamin 15
    Polskie znaki diakrytyczne ó.ż.ź.ł.ń... są integralną częścią naszej pisowni .
    Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .
  • REKLAMA
  • #2 7775700
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 7775788
    Irekjak
    Poziom 16  
    Ocena: 43
    Nie wim tylko co z tym silnikiem chcesz zrobić.Jaki powód wyjęcia go z pralki? , czy nie działa w pralce,czy chcesz z niego zrobić kosiarkę do trawy.Ten sposób podłączenia mógł go już uszkodzić.Aby go podłączyć,to między białym przewodem i zielonym zrób mostek,między żółtym/grubym/ i siwym podłącz 220V Dwa cienkie żółte to tacho i nie przykładaj napięcia,a czarny gruby to dopalacz obrotów/zostaw w spokoju/
  • #4 7777054
    mar8011
    Poziom 10  
    Dzięki za odp.Ale nierozumiem jednego.Szypek72 napisał,żeby zmostkowac zielony-szary,żułty-biały,a Irekjak zielony-biały,żułty-szary.Czy to oznacza,że jest to obojętne?I czy zmostkować to znaczy poprostu połączyć?I czy jak to podłącze prawidłoeo to wycisne z niego te 17000pm?
    Do czego mi ten silnik potrzebny?Sam jeszcze niewiem:DNarazie chciałbym go uruchopmić.Dzieki za wszystkie odp...
  • #5 7777655
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 7778377
    mar8011
    Poziom 10  
    Podłączyłem tak jak napisane i silnik chodzi.Ale strasznie dymi ze szczotek.Czy to normalne?A moze coś żle robie?

Dodano po 52 [minuty]:

Zapomniałem napisać,że na początku mi wywalało bespiecznik w wtyczce,więc dałem kawałek drutu i było dobrze.
  • REKLAMA
  • #7 7781800
    mar8011
    Poziom 10  

Tak to wygląda w czasie pracy.Jak widać nieżle sie dymi:D.Podłaczyłem jak napisaliście.Co robie źle?
  • #8 7782111
    axxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 1715
    Wygląda to na uszkodzenie uzwojeń wirnika czyli wniosek jeden wymiana lub przezwojenie.
  • #9 7783185
    mar8011
    Poziom 10  
    Czyli silnik do dupy:cry:?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zadał pytanie dotyczące prawidłowego podłączenia silnika pralki typu 20584 428, który został wyjęty z urządzenia. Po podłączeniu silnika do szczotek, pojawił się dym, co sugerowało problem z podłączeniem. Użytkownicy forum zasugerowali różne metody podłączenia przewodów: zmostkowanie zielonego z szarym oraz podłączenie zasilania do żółtego i białego przewodu. Po kilku próbach użytkownik zauważył, że silnik działa, ale dymi ze szczotek, co może wskazywać na uszkodzenie uzwojeń wirnika. Wskazano, że konieczna może być wymiana lub przezwojenie silnika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA