Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

DENON AVR-600RD

03 Sie 2004 16:23 7186 10
  • Poziom 15  
    właśnie mam przed sobą denona avr-600rd. świeci w nim tylko standby i to tyle Czy te wzmacniacz odpalało się tylko z pilora?? czy można go jakoś inaczej włączyć?? napięcia na procku sterującym są .zwierałem też przekażnik załączający główna napięcie i nic :( Wie ktoś co się dzieje???
    A może sie ktoś schematem pochwali :) z góry dzięki
  • Poziom 23  
    spoko albo padł procek albo się zawiesił tylko...zaraz dam ci przepis jak go obudzić...nie wiem czy dobrze pamiętam,ale chyba należy :
    wyłączyć power,wcisnąć jednocześnie - video select i tuner - i włączyć power.
    powinien wyladować...powodzenia.Jak nie pojedzie to procek do wymiany ;( .
  • Poziom 15  
    Jest jazda :) Wystartował - niezła sztuczka :) we wszystkich maszynach z centralnym sterowaniem są takie resety?
  • Poziom 23  
    Właśnie mam zamiar stworzyć takie "ogłoszenie ogólne" z cyklu Tips&Trics ze sprzętami,ale muszę jeszcze kilka uzbierać na sam początek i ugadać się z jakimś moderatorem żeby to gdzieś umieścić na forum...

    BTW
    chętnie kupię górną obudowę do takiego AVR-600RD bo nie mam,lub jakbyś mógł zrobić zdjęcie to może bym sam coś zklecił na wzór...
  • Poziom 15  
    jutro postaram sie wyskoczyć ze zdięć
  • Poziom 10  
    witam wlasnie mam taki sam problem ale po zresetowaniu jest nadal to samo ??
    czekam na szybka odpowiedz. pozdrawiam
    Jarosław Sz.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji...
  • Poziom 11  
    To znaczy posłuchaj. Powyższe rady można dwojako rozumieć. Więc podam jeszcze raz tę kombinację: naciskasz jednocześnie "video select" i "tuner", trzymając je naciskasz "power". Powinien odpalić jak nie... to chłopaki pisali, co trzeba zrobić.
  • Poziom 10  
    Witam serdecznie.
    Chciałem się spytac czy mogł Pan wysłać mi ten schemat i instrukcje ??

    pozdrawiam moj kontakt to wader102(malpa)wp.pl

    Jaras.
  • Poziom 14  
    DoctorX napisał:
    spoko albo padł procesor albo się zawiesił tylko...zaraz dam ci przepis jak go obudzić...nie wiem czy dobrze pamiętam,ale chyba należy :
    wyłączyć power,wcisnąć jednocześnie - video select i tuner - i włączyć power.
    powinien wyladować...powodzenia.Jak nie pojedzie to procesor do wymiany ;( .

    Dzięki! Punkcik.
  • Poziom 28  
    Witam
    Czy któryś z kolegów mógłby mi powiedzieć czy w waszych denonach w miejscu TR 313 jest jakiś tranzystor czy to miejsce jest puste? Kupiłem uszkodzony amplituner do którego sie juz ktoś dobierał i nie wiem czy cos tam bylo czy nie. Tranzystor znajduje sie miedzy końcówkami mocy na płycie gł obok małego tranzystorka, który jest wsadzony w radiator.
    Pozdrawiam