Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sterowniki do karty PCMCIA ARGOSY RS232 AA-60173c (XP)

mike997 05 Mar 2010 20:27 7326 4
    mike997
    Level 11  
    Witam, znalazłem w pracy starszą kartę RS232 i mam problem ze znalezieniem sterowników do niej, win rozpoznaje ją jako argosy rs-com_1p jedyny symbol/nr modelu itp to AA-60173C, może ktoś posiada sterowniki do tej karty (jakieś zmieniki ??)

pozdrawiam i z góry dziękuje
    Michał
    mike997
    Level 11  
    Wielkie dzięki za tego linka bardzo mi pomógł co do sterownika to coś znalazłem i niby działa :) ale jak by jednak ktoś znalazł dyskietkę z "pewnymi" sterami to był bym wielce wdzięczny :) :) identyfikator to

PCMCIA\ARGOSY-RS-COM_1P-5A7A\1

PCMCIA\ARGOSY-RS-COM_1P-5A7A
    PCMCIA\ARGOSY-RS-COM_1P-0000-0000
    PCMCIA\ARGOSY-0000-0000

pozdrawiam
    pasikx
    Level 12  
    Wiem że stary temat ale zamieszczam dla potomnych gdyz udało mi sie własnie uruchomic te karte na windows 7 64 bit !

1. sciagnalem sterowniki te z postu Link
    2. proba instalacji (z katalogu vista) z pliku setup nic nie zmienia, a z menadzera urzadzen konczy sie bledem.
    3. odszukalem folder %systemroot%\System32\DriverStore\FileRepository
    4. zlokalizowalem katalog zaczynajacy sie nazwa Mf.inf a konczacy identyfikatorem
    5. nastepnie po wejsciu w w/w katalog kopiujemy z niego plik o nazwie Mf.sys do katalogu %systemroot%\System32\Drivers
    6. nie wiem czy bylo to konieczne ale zainstalowalem rowniez plik mf.inf - prawy klawisz na nim i opcja Zainstaluj (zakonczona bledem co prawda)
    7. z menedzera urzadzen odszukalem karte wybralem stamtad reczna instalacje sterownika i wskazalem na folder z rozpakowanymi sterownikami z pkt.1
    8. Teraz instalacja zakonczyła sie powodzeniem.

Instrukcja zrobiona na szybko, moze zawierac bledy.

Mam nadzieje ze komus sie przyda, poniewaz karta dziala bardzo dobrze.