logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 5510 - reset daty i godziny po rozładowaniu baterii, czy to normalne?

j.h.hudy 04 Sie 2004 11:30 1161 11
REKLAMA
  • #1 776362
    j.h.hudy
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    polega na tym ze jak bateria sie rozladuje i potem na sile probuje go wlaczyc (zeba bateria sie uformowala) to potem jak jusz wepne ladowarke i wlacze telefon to czeba ustawic date i godzine , czy to normalne ??
  • REKLAMA
  • #2 776547
    3chudy3
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Piszesz bardzo nierozumiale, cięzko się domyśleć o co dokładnie chodzi - ten telefon nie ma bateri do potrzymywania zegara, jeżeli wyjmiesz baterię to będziesz musiał ponownie ustawić zegar.
  • REKLAMA
  • #3 776550
    Fazii
    Poziom 32  
    Ocena: 22
    A ja to w ogóle nic z tego nie zrozumiałem :(
  • #4 776558
    j.h.hudy
    Poziom 18  
    sory , pisalem to rano jak jescze spałem :d...

jak po nocy mój telefon był rozładowany to go włączyłem i pokazało ze mam ustawic date i godzine , nie wie mczemu , czy dlatego ze bateria sie rozladowala ??
  • REKLAMA
  • #5 776565
    3chudy3
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Tak właśnie dlatego, jak jak juz pisałem ten tel nie ma osobnej baterii do zegara, zegarek z tego co wiem po wyjęciu baterii pochodzi przez chwilę...
  • #6 776573
    Fazii
    Poziom 32  
    To już Ci 3chudy3 wyjasnił

Pozdro
    Fazii
  • REKLAMA
  • #7 776577
    Fazii
    Poziom 32  
    -> 3chudy3, Upssssss :) nasze posty się minęły. Znikam

Pozdro
    Fazii
  • #8 776705
    cin666
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    no jak rozładowałeś baterię no to nic dziwnego ze musiałeś ustawiać na nowo date:]... problem był jednorazowy?? czy zawsze tak masz ze jak zostawiasz koma na noc to Ci bateria siada?? jak tak to podstaw nową i zobacz jak będzie:]
    Pozdrawiam 8)
  • #9 776747
    j.h.hudy
    Poziom 18  
    aha , dzieki , nastepne pytanie , jak programem \Knok Phoenix i dejanem zrobic kopie zapasową calego telefonu tak zeby jak cos spiepsze to zebym mogl naprawic nokie ??
  • #11 777264
    j.h.hudy
    Poziom 18  
    a wiec tak , mam plik 4 mb z kopią fls telefonu ale nie wiem czym teraz dograc do tego dzwonki i inne bajery...
    czy jesli nie mam kabelka mbus do liczenia sum , to moge sie brac wogule za tą robote ??
  • #12 777360
    j.h.hudy
    Poziom 18  
    hmmm , czemu kopia mojego flasha ma 4 mb a nie 3.31 jak inne ??
    i czy jesli przerobilem swojego wlasnego flasha w sposob dodania fade out fade in , to czy jak wgram to , to bede musial wyliczac sumy kontrolne /?????

i jak toi wgrywac , prosze o krok po kroku (mam program rolisa)

aha i czy jesli trzeba wyliczac sumy to czy moge zrobic to tym kablem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28935074 FBUS ????
    czy musze miec mbus/fbus ???

Podsumowanie tematu

✨ Po całkowitym rozładowaniu baterii w telefonie Nokia 5510 i próbie jego włączenia bez naładowania, pojawia się konieczność ponownego ustawienia daty i godziny. Jest to normalne, ponieważ model ten nie posiada osobnej baterii podtrzymującej zegar, a po wyjęciu lub rozładowaniu baterii zegar przestaje działać. W przypadku częstego rozładowywania baterii zaleca się wymianę na nową. Dodatkowo poruszono temat tworzenia kopii zapasowej oprogramowania telefonu za pomocą programów takich jak Knok Phoenix, Dejan oraz Rolis v4.79. Wskazano, że do wgrywania zmodyfikowanego flasha i wyliczania sum kontrolnych potrzebny jest odpowiedni kabel, najlepiej Mbus lub Fbus, a kabel FBUS może nie wystarczyć. Omówiono również różnice w rozmiarze plików kopii flasha oraz konieczność dokładnego postępowania krok po kroku przy wgrywaniu i modyfikacji oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA