logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ariston AVXXL 109 - Gdzie kupić nietypowy simmering Rubena 5.58NBR?

Arek.gl 13 Mar 2010 17:10 2131 4
REKLAMA
  • #1 7824080
    Arek.gl
    Poziom 12  
    Ocena: 63
    Witam, w mojej pralce avxxl 109 padł simmering, po rozebraniu okazało się że simmering jest jakiś nietypowy, podaję oznaczenia jakie są na simmeringu: Rubena 5.58NBR i jeszcze numer 16130016 01 proszę o pomoc gdzie takie coś można kupić z tego co wiem to jest dostępna połowa zbiornika z ułożyskowaniem ale to jest koszt w granicach 500 zeta.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7826053
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3368
    Zmierz średnicę osi bębna w miejscu gdzie pracuje zimering(A), średnicę otworu w zbiorniku, w który wchodzi zimering(B) i grubość zimeringu(C) i masz wymiary: AxBxC. Zabierz ze sobą stary zimering i do sklepu z uszczelnieniami technicznymi. W Warszawie na pewno jest takich kilka.
  • REKLAMA
  • #3 7826165
    Arek.gl
    Poziom 12  
    Twoja rada jest dobra z tym że w tej pralce simmering jest zupełnie nietypowy bo dwu częściowy , jedna część jest na osi bębna a druga w zbiorniku i obydwie są demontowalne, postaram się jutro dodać fotkę.
  • REKLAMA
  • #4 7826636
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    Arek.gl napisał:
    Twoja rada jest dobra z tym że w tej pralce simmering jest zupełnie nietypowy bo dwu częściowy , jedna część jest na osi bębna a druga w zbiorniku i obydwie są demontowalne, postaram się jutro dodać fotkę.

Tą cześć na osi kosza pioracego zostaw <tuleja i bieżnia simmeringu > jej nigdzie nie kupisz.To co ci zostało to właśnie simmering.
  • #5 9334983
    Arek.gl
    Poziom 12  
    zrobiłem jak doradził ZHUDOMEL , w sklepie z częściami dobrali mi odpowiedni simmering, pralka działa już rok czasu
REKLAMA