logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Photosmart M627 - Jak naprawić uszkodzoną blokadę karty bez demontażu?

rommek 13 Mar 2010 22:57 1486 6
REKLAMA
  • #1 7825980
    rommek
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Witam.Aparat jest elektronicznie sprawny, puściła tylko ta blokada, jak kartę zablokuję na tarcie powiedzmy klinem to jest O.K.Chcę jednak problem rozwiązać w bardziej elegancki sposób, myślę aby usunąć sprężynkę wypychającą kartę to wówczas obwinięcie samej karty taśmą tak aby wchodziła na lekki wcisk, mogło by wystarczyć.Tylko jest problem z dostaniem się do tej kieszonki.Czy bez demontażu całej płyty da się to jakoś wykonać.Ja tego aparatu jeszcze nie rozbierałem, ale przypuszczam iż tak jak w innych modelach kieszonka karty będzie przylutowana do spodniej strony płyty, co komplikuje taką operację.Może ktoś ma inny pomysł na ten przypadek, więc chętnie bym się z taką propozycją zapoznał, i z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 7826159
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1535
    Najbardziej eleganckim rozwiązaniem będzie wymiana całego złącza karty. Wtedy nic nie trzeba będzie owijać taśmą ani klinować.
  • REKLAMA
  • #3 7826229
    rommek
    Poziom 16  
    Musi być od takiego samego modelu?
  • #4 7826330
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1535
    Nie musi. Ważne tylko, żeby złącze było takie same bo inaczej będzie problem z wlutowaniem.
  • REKLAMA
  • #5 7827490
    Logi
    Poziom 19  
    Ocena: 67
    Są dwa podstawowe rodzaje złącz do kart - z wyrzutnikiem i bez. Ty masz ten pierwszy typ. Jeśli nie czujesz się na siłach aby takie złącze wymienić to zapytaj w jakimś serwisie tel komórkowych czy RTV.
  • REKLAMA
  • #6 7840000
    rommek
    Poziom 16  
    Mam problemy z demontarzem płyty, wydaje mi się iż po wykreceniu wszystkich wkrętów, płytę trzymają dwa przylutowane przelotowo metalowe elementy złącza baterii.Na fotografii lewy dół obok czarnego i czerwonego przewodu.Próbowałem rozlutować to taśmą i odsysaczem i bez rezultatu, nie mam pewności czy w ogóle to jest potrzebne do demontarzu płyty, może należy postępować innaczej.Jak ktos by mi poradził co do sposobu zdjęcia tej płyty to bym był bardzo wdzięczny, bo innaczej będę musiał skręcić aparat bez naprawy.HP Photosmart M627 - Jak naprawić uszkodzoną blokadę karty bez demontażu?
  • #7 7860145
    rommek
    Poziom 16  
    Zamykam temat z powodu braku odpowiedzi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z uszkodzoną blokadą karty w aparacie HP Photosmart M627, która uniemożliwia prawidłowe włożenie karty pamięci. Proponowane rozwiązania obejmują wymianę całego złącza karty, co jest bardziej eleganckim podejściem niż owijanie karty taśmą. Wymiana złącza nie musi być z tego samego modelu, ale musi być kompatybilna pod względem konstrukcyjnym. Użytkownik napotkał trudności w demontażu płyty głównej, podejrzewając, że są przylutowane elementy złącza baterii, co komplikuje proces. Wskazówki dotyczące wymiany złącza oraz demontażu płyty zostały zasugerowane, w tym możliwość skorzystania z serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA