logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Pavilion dv6915 po kilku minutach sam się wyłącza

brzozqa91 14 Mar 2010 00:13 4351 6
REKLAMA
  • #1 7826282
    brzozqa91
    Poziom 2  
    Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z moim hp. Po uruchomieniu wszystko działa w jak najlepszym porządku ale po kliku minutach laptop się sam wyłącza. Kiedy próbuje go znowu włączyć uruchamia sie na chwilę i znowu się wyłącza. Po kilkunastu próbach jednak udaje mi sie go uruchomić i wszystko działa poprawnie do końca pracy, jednak następnego dnia dzieje się to samo. Czy potrzebny jest serwis? Ile to może kosztować?
  • REKLAMA
  • #2 7828342
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    miałem podobne problemy z moim laptopem innej marki.

u mnie padła pamięc

sciągnij memtest86, http://www.memtest.org/ wypal płytkę i sprawdz pamięc,
    zrob cały cykl, albo dwa
  • REKLAMA
  • #3 7828345
    skillZ
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Prawdopodobnie to walnięty zasilacz. Nie ten na zewnątrz. Spróbuj wyjąć baterię i podłączyć zasilacz zewnętrzny, czy problem nadal występuje? Jak się wyłącza? Z jakimś komunikatem, czy poprostu power-off?
  • #4 7839307
    brzozqa91
    Poziom 2  
    narazie odłączyłem baterię i jest wszystko ok ale popracuje jeszcze tak trochę i zobaczę co to będzie. Nagle przestaje pracować bez żadnego komunikatu, bez niczego.
  • REKLAMA
  • #5 8279436
    __luke86__
    Poziom 14  
    Ocena: 34
    U mnie na hp 1020ew też sam się wyłącza. Pracując na włożonej baterii + zasilacz działa dobrze i się nie wyłącza, natomiast na samej baterii działa kilka minut i się wyłączy bez ostrzeżenia. Nie ważny jest poziom baterii 90%, 70%, 30% wyłącza się i już.
  • REKLAMA
  • #6 8284446
    wronski_gedeon
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Według mnie potrzebna jest mu poprostu konserwacja bo radiatory mogą być juz zapchane brudem.
    Wyczyść, wymień pasty i sprawdź dopóki nie odkleją ci sie chipsety
  • #7 8284553
    __luke86__
    Poziom 14  
    Ocena: 34
    No tak tylko że on się wyłącza bez względu na temp. Potrafi się wyłączyć nawet wtedy gdy jest jeszcze zimny

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z laptopem HP Pavilion dv6915, który wyłącza się samoczynnie po kilku minutach pracy. Po ponownym uruchomieniu, laptop działa przez krótki czas, a następnie znowu się wyłącza. Inni uczestnicy dyskusji sugerują różne przyczyny, takie jak uszkodzona pamięć RAM, wadliwy zasilacz, czy zanieczyszczenie radiatorów. Użytkownik odłączył baterię, co poprawiło sytuację, ale problem nadal występuje. Wskazano również na potrzebę konserwacji, mimo że laptop wyłącza się niezależnie od temperatury.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA