logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uzyskać dostęp do plików Outlook Express z dysku NTFS bez hasła?

chonsu 15 Mar 2010 09:23 1621 4
REKLAMA
  • #1 7832102
    chonsu
    Poziom 15  
    Ocena: 82
    Mam dysk twardy z komputera (NTFS) z systemem Windows XP i nie mam hasła administratora z tamtego komputera. Pliki przy zakładaniu hasła były uznane za prywatne i nikt nie ma w nie wglądu.

Jak nazywa się program pomijający ustawienia haseł administracyjnych, aby przy podłączeniu dysku do innego komputera, mogły być widoczne pliki z katalogu Outlook Express (poczty elektronicznej, wszystkie majle, pliki "skrzynka nadawcza" skrzynka odbiorcza" ...)

Pozdr,
  • REKLAMA
  • #2 7832117
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1079
    Wystarczy przejąć (nadać sobie) uprawnienia do folderów (i plików) na tym dysku (po podpięciu go, jako inny niż systemowy, do drugiego komputera). Jak się taka procedura odbywa jest opisane w jednym z tekstów w dziale FAQ zamieszczonych.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #3 7832542
    mrsebolo
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Klikasz folderdo którego chcesz się dostać prawym klawiszem muszy, wchodzisz we właściwości, następnie karta zabezpieczenia, przejmujesz folder na własność wraz z podkatalogami i wszystko działa. Jest tylko jedno ale... Jeśli pliki były zaszyfrowane i tak ich już nie odczytasz.
  • REKLAMA
  • #4 7832570
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1079
    Nie tylko to jedno, mrsebolo, bo i kwestia prostego udostępniania (bez wyłączenia którego zakładkę "Zabezpieczenia" to można sobie ew. domalować), i - w wypadku Home - dojście przez awaryjny.
    Dlatego łatwiej jest odesłać do opisów niż na szybko kroki wskazywać, bo wtedy jest duża szansa na konieczność dopisywania kolejnych postów.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #5 8220902
    chonsu
    Poziom 15  
    Ocena: 82
    mam XP Pro. Zrezygnowałem z odzyskania majli.
REKLAMA