logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Creative Inspire A200 - szukam opisu wtyczki/pinout-u

skaktus 18 Mar 2010 19:03 9952 3
  • #1 7848361
    skaktus
    Poziom 37  
    Ocena: 315
    Witam.

Posiadam głośniki Creative A200. Nie mam satelity sterującej. Wtyk jak zwykle nietypowy DIN 9 PIN. Ktoś jest w stanie mi powiedzieć które piny to wejście sygnału, które to włączanie suba ?

O ile w T3100 sobie poradziłem to ten pinout tutaj nie pasuje...
  • #2 9575355
    inv4der
    Poziom 16  
    Ocena: 50
    Znalazłeś rozpiske tego gniazda??
  • #3 9701111
    HACKER333
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Dzisiaj cały dzień siedziałem, żeby uruchomić ten zestaw a nie posiadam do tego oryginalnych satelitek, więc też brak sterowania ale to nie oznacza, że nie możemy sprawić aby sprzęt grał bez tego durnego pilota ;)
    Przeanalizowałem układy i wyjścia a następnie wszystko ładnie rozrysowałem dla innych żeby się nie męczyli tak jak ja ;) Ogólnie jak ktoś ma inne satelitki, to polecam wykonać 2 owierty w panelu i wstawić tam 2 gniazda RCA, następnie przylutować przewody do gniazd i do PCB w odpowiednie miejsca, odlutować oryginalne gniazdo RCA (L) i wstawić w to miejsce gniazdo mini jack a następnie przylutować je do PCB w odpowiednie miejsca. Nie zapominamy o połączeniu standby (ja zrobiłem specjalną zworę i włożyłem w odpowiednie złącza w gnieździe). Można także wyprowadzić to na przewodach i zamontować włącznik jednobiegunowy. Sprzęt gra aż miło ;)

Zamieszczam schemat gniazda ;)
    Załączniki:
    • T3100.png (30.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 9701116
    HACKER333
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Przepraszam ale chyba ze zmęczenia nie doczytałem, że chodzi tutaj o inny zestaw.
REKLAMA