logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka PWA 820 A/P nie pobiera proszku, ale pobiera płyn do płukania

waldi_l-k 21 Mar 2010 12:41 2057 2
REKLAMA
  • #1 7860518
    waldi_l-k
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich.
    Mam taki problem, a mianowicie pralka elegancko działa, za wyjątkiem jednej rzeczy. Podczas prania nie pobiera proszku, a co dziwne pobiera płyn do płukania. z Tego co się orientuje to woda zarówno do proszku jak i do płynu leci tą samą dyszą.
    Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Dodam że proszek po zakończeniu prania jest wciąż suchy i można go normalne wysypać i tak jedna działka starsza na 20 cykli prania.
    Proszę o pomoc, lub jakąś wskazówkę - zaznaczę ze jestem laikiem w tych sprawach. więc jak będziecie mieli jakieś sugestie to poprosiłbym w miarę szczegółowo opisać gdzie co się znajduje.
    Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 7860690
    wiesiekba
    Specjalista AGD
    Ocena: 791
    Zablokowana dźwignia kierująca strumień wody na właściwą komorę.Trzeba zdjąć maskownicę programatora i wyczyścić oś dźwigni tak aby luźno się obracała i sprężyna mogła ją przemieścić i dociągnąć do krzywki.
  • #3 7870049
    waldi_l-k
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Dzięki wielkie za odpowiedź, dziś mam zamiar przeczyścić tą oś. Mam nadzieje że pomoże.
REKLAMA