logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 5510 - Jak wgrać logo lub dzwonek do telefonu?

maja39 09 Sie 2004 18:40 1370 9
REKLAMA
  • #1 785114
    maja39
    Poziom 11  
    Czy da sie wgrac jakies logo albo dzwonek do tego telefonu ??? pomocy(jeszce nie probowalem :D )
  • REKLAMA
  • #2 785141
    ZajecBaX
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Witam
    Są programy "Logomanager", "MobiMB", "Oxygen Phone Manager" itp. potrzebny jeszcze przewód F-BUS
    Nie znam tego modelu ale programiki jak najbardziej do Nokii.
  • REKLAMA
  • #3 785145
    maja39
    Poziom 11  
    ale mi raczej chodzilo o to czy da sie jakies logo taki,taki np. z gazety :D ???
  • REKLAMA
  • #4 785190
    Snap
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    jezeli chodzi ci o logo,dzwonek z jekiejś gazety to przewaznie sa tam podane modele telefonow do jakich pasują ;) a wiec poszukaj sobie loga wysyłaj sms-a i po problemie :P aha oczywiescie i płać ;)ja by ci radził lepiej kupic sobie kabelek Fbus <NP.ALLEGRO> i program ktorys z tych co podał "ZajecBaX" i po problemie ...Napewno taniej wyjdzie ;)
  • REKLAMA
  • #5 785240
    cin666
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    ZajecBaX MobiMB nie widzi nk dct3:> ...
    A czemu ma się nie dać wgrać loga i dzwonka do tego telefonu:> kup kable tak jak radzili koledzy i sie pobaw:]
    pozdrawiam
  • #6 885307
    cezar11
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Co do logów z gazetki to możesz je bez problemu wgrać za pomocą kabelka i programu logomager. Skanujesz obrazek z gazety i przechwycasz go przez logomanagera, potem export do telefonu i gotowe. każde logo z gazety w 5 min (oczywiście monochromatyczne :) )
  • #7 886058
    karol_plocha
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Tylko uważaj zebyś czegoś nie zepsuł. Ja sie bawiłemi logomanagerem w 3310 i miałem CONTACT SERVICE :D.
  • #8 886616
    Witoo$
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Ja robię inaczej: szperam po necie za jakimś fajnym logo, obrazkiem, daje "print screen" na klawiaturze, otwieram Painta, daję Wklej, wycinam logo i zapisuję do nowego dokumentu (*.bmp) i wchodzę do LM lub Oxygena i wgrywam :)
  • #9 888712
    bartas1503
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 6
    Witoo$ napisał:
    Ja robię inaczej: szperam po necie za jakimś fajnym logo, obrazkiem, daje "print screen" na klawiaturze, otwieram Painta, daję Wklej, wycinam logo i zapisuję do nowego dokumentu (*.bmp) i wchodzę do LM lub Oxygena i wgrywam :)

daj sie tak zrobic ale to jest troche monotonne troche sie znam na html to wiekszosc stron nie ma blokad i mozna scigac od nich ile sie chce a tak wpisali by komende na zablokowanie przycisku print i kicha by byla ale oni nie sa tacy inteligent jak ja :P :P :P :P :P
  • #10 889072
    ZajecBaX
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    bartas1503> Na niektórych stronach stosuje się znaki wodne na obrazkach. Usuniesz taki znaczek programem graficznym? :D
    Zablokowanie przycisku print jest pernamentną metodą inwigilacji i spotkałem się nie raz z takimi nadużyciami, jak otwieranie stron na pełnym ekranie bez możliwości zamknięcia okna np. Alt+F4.

Przypomina mi to sytuację kiedy w pewnej kafejce internetowej, administratorek zablokował wszystkie funkcje, włącznie z lewym przyciskiem myszy i możliwość zapisu plików na dysku. Ja chciałem tylko zapisać list na dyskietkę. Po zwróceniu uwagi właścicielowi z wielką łaską udostępnił mi niektóre funkcje.
    Super okazja! Tylko u nas! Za oglądanie komputera 3,60zł godzina!! :lol:
    Logo i dzwonki za dodatkową opłatą w kasie klubu.
    Paranoja
    Ta kafejka niestety, ale od półtora roku już nie istnieje :D

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji omówiono możliwość wgrywania logo i dzwonków do telefonu Nokia 5510. Do tego celu niezbędny jest kabel F-BUS oraz programy takie jak Logomanager, MobiMB czy Oxygen Phone Manager, które umożliwiają przesyłanie grafik i dźwięków do telefonu. Logo można pozyskać np. ze skanów obrazków z gazet, które następnie konwertuje się i przesyła do urządzenia. Wgrywanie monochromatycznych grafik jest możliwe i stosunkowo szybkie, jednak należy zachować ostrożność, aby nie uszkodzić oprogramowania telefonu. Alternatywnie można pobierać gotowe pliki z internetu, edytować je w programach graficznych (np. Paint) i importować do telefonu za pomocą wspomnianych narzędzi. Wskazano również, że loga i dzwonki z gazet często są dedykowane konkretnym modelom telefonów, co warto sprawdzić przed próbą wgrania. Dyskusja porusza także kwestie techniczne związane z zabezpieczeniami stron internetowych oraz ryzykiem uszkodzenia telefonu podczas eksperymentów z oprogramowaniem.
REKLAMA