logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć dysk IDE 44pin do laptopa z SATA? Szukam adaptera

malcziki 03 Kwi 2010 16:42 2386 2
REKLAMA
  • #1 7916124
    malcziki
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Witam
    Zwracam się do kolegów z prośbą o pomoc w następującej sprawie: mam laptopa z dwoma slotami na dysk HDD ze złączem SATA. Jeden dysk jest tam zamontowany ale drugi slot jest wolny. Mam też dysk 2,5" 80 GB na złączu IDE 44pin, który chciałbym zamontować do laptopa. W googlu znalazłem kilka przejściówek z SATA na IDE 44pin, ale jest to dokładnie o 180 stopni na odwrót niż ja potrzebuję, niestety tych w drugą stronę nie znalazłem ani jednej. Może ktoś z forumowiczów wie jak tego szukać bądź stosuje coś takiego i mógłby polecić konkretny model.
    Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam
    malcziki
  • REKLAMA
  • #2 7916541
    neophyte
    Poziom 31  
    Ocena: 50
    Co to za laptop?
    Raczej nikłe szanse, żeby zmieścił się dysk razem z adapterem.
  • #3 7918979
    malcziki
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Witam
    Laptop to ACER eMchines G720, jedna zatoka na dysk jest standardowa, druga jest znacznie większa, myślę że nie powinno być problemu ze zmieszczeniem adaptera niewielkich rozmiarów. Znalazłem gdzieś na tajwańskich stronach adapter ale kątowy i przy jego zastosowaniu dysku musiałby być pod kątem prostym do obudowy :P co raczej nie wchodzi w rachubę :) dziękuję za dalsze podpowiedzi
    malcziki
REKLAMA