Sprawa wygląda tak. Na stronie Creative znalazłem stery do w.w systemu. Urządzenie zostało pomyślnie rozpoznane. Restart kompa. Urządzenie w panelu sterowania działa poprawnie (wg systemu) ale próba przekierowania dźwięku na nie kończy się blue screen'em lub komunikatem o błędzie. Niby system potrafi normalnie odtwarzać przez Audigy ale nie słychać dźwięku. Próbowałem wczoraj cały dzień - nawet ze sterami do Visty - ale ilość restartów zniechęciła mnie do dalszych poszukiwań. Więc na chwilę obecną - słucham na wbudowanym Realtek AC 97
Karta jest nadal na gwarancji i działa bez zarzutu ale na openSUSE 11.2. Tam system bez problemu obsługuje Audigy poprzez Alse. Dzwięk jest czysty i bez zniekształceń.
Ps. Sprawdzałem też sterowniki Alchemy oraz kX Project - ale nie potrafiły się do końca zainstalować.
Karta jest nadal na gwarancji i działa bez zarzutu ale na openSUSE 11.2. Tam system bez problemu obsługuje Audigy poprzez Alse. Dzwięk jest czysty i bez zniekształceń.
Ps. Sprawdzałem też sterowniki Alchemy oraz kX Project - ale nie potrafiły się do końca zainstalować.