logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uruchomienie Radia MEDION MD42540, daje oznaki życia.

tomekccoolloo 05 Kwi 2010 13:09 2333 3
REKLAMA
  • #1 7922425
    tomekccoolloo
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Posiadam Radio MEDION MD4250 i mam problem iż nie chce się włączyć, nie wyświetla się nic, natomiast świeci się dioda pod panelem i mogę wkładać i wyjmować płytę i jeszcze dodam ze "pika" gdy nacisnę jakiś przycisk na panelu lecz nic się nie włącza ;/ radio było sprawne lecz gdy po jakimś czasie nie używania wsadziłem do samochodu i nie wiem teraz jak je się uruchamia ;/ co możne być tego przyczyną ze nie mogę go uruchomić ?

Jeśli ktoś miał doczynienia z czymś takim to prosił bym o odpowiedź co możne być nie tak albo jak je w ogóle włączyć bo nawet nie posiadam instrukcji.

Jakieś pomysły ? możne chociaż czy takie radia maja zabezpieczenia albo czy to uszkodzenie, bo nie wiem o co temu radiu biega. I nie wiem czy oddać do naprawy czy radio jest sprawne.

Dzięki za odpowiedzi jeżeli jakieś będą.
  • REKLAMA
  • #2 7946901
    tomekccoolloo
    Poziom 11  
    Z tyłu radyjka przychodzą 2 tranzystory BD435 tylko nie wiem gdzie konkretnie i prawdopodobnie to jest przyczyną. Tylko jak by ktoś wiedział to prosił bym o odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #3 7946989
    Jejoxx
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    Witam. Oddaj radio do naprawy, jest uszkodzone.
  • #4 7947442
    tomekccoolloo
    Poziom 11  
    Oddać do naprawy ? To nie dla mnie. Tranzystor do wymiany i radyjko działa :) Co prawda trochę mi to zajęło dojście ze to jest przyczyną ale radość z zrobienia radia własnoręcznie bezcenne ;p

Dodano po 1 [godziny] 52 [minuty]:

Tylko szkoda ze nikt nie pomógł ale cóż takie życie ze trzeba sobie samemu radzić jakoś.
REKLAMA