logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lark Freebird 50.2 - Jak jednocześnie używać GPS i słuchać muzyki przez FM?

KendzeL 05 Kwi 2010 16:53 6656 5
REKLAMA
  • #1 7923356
    KendzeL
    Poziom 2  
    Witam;)
    Posiadam GPSa Lark Freebird 50.2 i mam do was pytanie :
    Przy połączeniu poprzez transmiter FM z radiem samochodowym i właczeniu muzyki w momencie próby włączenia GPSa muzyka się wyłącza.
    Czy istnieje możliwość jednocześnie słuchania muzyki i używania GPSa ?

Reasumując : chcę słuchać muzyki z Larka (jest na karcie pamięci) poprzez Transmiter FM i mieć równocześnie właczonego GPSa.
    Proszę o pomoc ;-)
    Liczę na szybką odpowiedź gdyż zależy mi na czasie.

ps. Jeśli pomyliłem działy, bądź też jest już gdzieś o tym napisane to przepraszam ale niestety sam nie znalazłem (używałem opcji szukaj na forum i przejrzałem wszystkie tematy związane z nawigacją firmy Lark)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7925375
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Cytat:
    Przy połączeniu poprzez transmiter FM z radiem samochodowym i właczeniu muzyki w momencie próby włączenia GPSa muzyka się wyłącza

To normalne - odtwarzany jest dźwięk tylko z jednego źródła.
  • REKLAMA
  • #3 7927995
    KendzeL
    Poziom 2  
    A czy jest jakiś sposób aby odtwarzało muzykę i był włączony GPS ? przecież wyłączam wszystkie dźwięki z GPSa tj. mowe, sygnały alarmowe itd.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 7930796
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1005
    Pomimo ze wylaczasz dzwiek w nawigacji, to jest to nadal DZWIEK - tyle ze jest nim cisza :)

Prosciej mowiac, jak pisal Marek - dzwiek do transmitera FM jest dostarczany z JEDNEGO ZRODLA na raz - albo ze zrodla MP3-playera (muzyka), albo ze zrodla nawigacji (cisza)

Jeszcze prosciej - jak ogladasz na ekranie TV film z DVD, to nie mozesz jednoczesnie ogladac telewizji z tunera (pomijajac funkcje PIP oczywiscie:) nie polaczysz tych sygnalow, bez specjalnych zabiegow (w AV- lutownica + rozpiska eurozlacza lub mixer)..
    Taka sama sytuacja jest dla transmitera FM - tu jednak nic nie pokombinujesz, jako ze wszystko sterowane jest softwareowo, a nie kwestia polutowania kabelkow..
  • REKLAMA
  • #5 7931678
    KendzeL
    Poziom 2  
    Ok dzięki za pomoc ;-)
    można zamknąć :P
  • #6 7931699
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1005
    Sprawdz jeszzce odtwarzacz TCPMP -czasem potrafi pracowac w tle, na niektorych urzadzeniach..
REKLAMA