logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Tigra 1.4 16V LPG gaśnie jak jest nie rozgrzany silnik

szymon_rysiu 08 Kwi 2010 12:12 4288 4
REKLAMA
  • #1 7934711
    szymon_rysiu
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam! Mam problem z moim opelkiem. Rano gdy silnik nie jest rozgrzany to dziwnie pracuje, gdy przejadę się kawałek to silnik gaśnie. Obroty nie są unormowane tylko skaczą i gaśnie samochód. Jak dodam gazu to i tak samochód jest słaby i niby jedzie ale praktycznie nie ma przyśpieszenia. Dodam, że w samochodzie mam zainstalowaną instalację LPG ale gdy auto przełączy się na gaz to chodzi normalnie. Wcześniej miałem podobny problem na gazie ale wymieniłem świece i na gazie już jest ok. Myślałem, że może to wina katalizatora ale jak już jest rozgrzany samochód to nic takiego się nie dzieje. Niedługo wybiorę się do mechanika ale może ktoś spotkał się u siebie w samochodzie z taką sytuacją i podpowie mi na jaki wydatek muszę się przygotować i co może być przyczyną.
  • REKLAMA
  • #2 7935942
    KS2507
    Poziom 23  
    Ocena: 127
    Kolego sprawdz ciśnienie paliwa pompka może dawać za małe ciśnienie,sprawdź również filtr paliwa,możesz spróbować zaadaptować silnik!
  • REKLAMA
  • #3 7937110
    szymon_rysiu
    Poziom 10  
    Prawie wszystko rozumiem a co oznacza zaadoptowanie silnika??
  • REKLAMA
  • #4 7940197
    KS2507
    Poziom 23  
    Ocena: 127
    Adaptacja silnika polega na tym,zdejmujesz klemę z akumulatora wieczorem najlepiej jak silnik jest zimny, rano zakładasz ją zapalasz silnik na BP silnik powinien pracować na wolnych obrotach nie dotykasz wogle pedału gazu dopuki silnik nie osiągnie temperatury 90stopni tak komputer silnika uczy się wszystkich ustawień, to może pomóc .
  • #5 7940473
    szymon_rysiu
    Poziom 10  
    Ok dzięki bardzo spróbóje dzisiaj zrobić zobaczymy czy pomoze!!
REKLAMA