logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Sony Ericsson K550i CID 53 za pomocą SEtool2light?

Gold1s 09 Kwi 2010 16:45 2377 4
REKLAMA
  • #1 7939893
    Gold1s
    Poziom 10  
    Witam.
    Próbuję ściągnąć simlocka z SE K550i, lecz niestety nie udaje mi się to.
    Próbowałem wg tej instrukcji:

1) Włączamy SEtool2light, w phone type wybieramy K550 i zaznaczamy "Bypass DB2020"
    2) nizej obok takiego wiekszego pola naciskamy ADD, pojawi nam sie windosowskie okno w ktorym nalezy wybrac naszego maina (ROZPAKOWANEGO!!).
    3) w okienku MISC naciskamy "..." i wybieramy patch na simlocka (*.vkp)
    4) wyciagamy z naszego telefonu karte sim i karte pamieci.
    5)no to naciskamy flash!
    6) teraz szybko przytrzymujemy w WYŁĄCZONYM telefonie przycisk C i jednoczesnie podlaczamy go pod kabel, gdy w oknie po lewej cos sie zacznie dziac mozecie juz puscic C, szkoda palca ;)
    7) po jakims czasie wyskoczy nam komunikat po angielsku aby odlaczyc telefon, wyciagnac baterie i wsadzic ja z powrotem.
    8) gdy juz to zrobimy naciskamy READY po prawej stronie, znow podlaczamy telefon pod kabel z przycisnietym C.
    9) po jakims czasie powinno nam sie pojawic okienko z 2 przyciskami do wyboru, naciskamy NO.
    10) ok, gdy po lewej stronie pod tym oknem w ktorym sie wszystko dzialo bedzie pisac READY mozemy juz spokonie odlaczyc telefon i cieszyc sie brakiem simlocka ^^

Mam program SEtool 2 lite ver. 1.11
    SE K550i FLASH CID 53 color RED soft: R6BC002

Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją, lecz po naciśnięciu FLASH i podłączeniu telefonu (z przytrzymaniem C) wyświetla mi się to:
    Can't build loaders chain ;(
    Przeczytałem gdzieś, że wersja seotool, którą mam nie obsługuje CID 53. Jeśli to prawda, czym mogę zrzucić simlocka?
    Pozdrawiam serdecznie.
  • REKLAMA
  • #2 7939931
    sinyvfr
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Ten program nie obsluguje cida 53.
  • REKLAMA
  • #3 7939938
    Full Gsm
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    Serwis albo kup sobie setool w pelnej wersji albo dremabox cruiser nerokey wybór jest ostatnio duzy .
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #4 7939980
    Uxlin
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Spróbuj FARem. Z tego co pamiętam to CID 53 obsługuje.
  • #5 7939987
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 165
    Temat omawiany wielokrotnie nie potrzeba zakładać nowego.
REKLAMA