logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ROVER 75 - brak ogrzewania w prawej strefie, wentylator i klimatyzacja działają

mariusz_sat 11 Kwi 2010 19:45 13522 8
REKLAMA
  • #1 7949137
    mariusz_sat
    Poziom 1  
    Mam mały problem.
    Nadmuch od strony pasażera z przodu i styłu (jedna strefa) nie grzeje.
    Wentylator działa i klimatyzacja również a ogrzewanie nie.
    Czy ktoś może wie o co chodzi?
    Pozdrawiam Mariusz
  • REKLAMA
  • #2 8906795
    swirek213
    Poziom 1  
    Ocena: 7
    witam.jestem nowy na forum.od 6 miesiecy posiadam rover 75 silnik 2.0 v6 i mam podobny problem z ogrzewniem,mianowicie nie dziala mi prawa strona ogrzewania, lewa z reszta te nie grzeje rewelacyjnie.Bede wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki.pozdrawiam
  • #3 8906954
    klaudiuszozo
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Sprawdź filtr przeciwpyłkowy/kabinowy. Pewnie go nie wymieniałeś i się zapchał liściami i innymi świństwami. Następnie sprawdź ile masz płynu w chłodnicy, jak mało to go dolej. Sprawdź jego konsystencje. Ewentualnie zobacz czy narzewnica pracuje prawidłowo, tzn. czy jest gorąco przy wejściu i przy wyjściu z niej. To chyba na tyle do sprawdzenia...
  • REKLAMA
  • #4 10290934
    fiacik1
    Poziom 17  
    Ocena: 63
    Sam osobiście miałem ten sam problem z prawą stroną ogrzewania.Poprostu powodem była zatkana częściowo nagrzewnica .Nagrzewnica jest jedna .Wymontowanie trwa (przynajmniej w modelu CDT) 15min-a później albo zamiana na inną , albo przetykanie- tak jak w moim przypadku. Dwie godziny odkamieniania + 15 min montażu-zalać płynem ,odpowietrzyć i wszysko śmiga jak trzeba.Inną opcją jest uszkodzony silnik servo od ciepłego nawiewu-ale to zdarza się sporadycznie. Jeśli potrzebujesz szczegółów służę pomocą...
  • REKLAMA
  • #5 10523632
    kaisor1
    Poziom 10  
    Ocena: 27
    Witam.
    Czy możesz napisać jak się dobrać do dej nagrzewnic, bez uszkodzenia czegoś.
  • REKLAMA
  • #6 10523793
    fiacik1
    Poziom 17  
    Czy masz ten sam model auta co w temacie?-bo jak tak to mogę przesłać Ci dokładną instrukcję krok po kroku tak jak koledze zakładającemu temat.
  • #7 10525613
    kaisor1
    Poziom 10  
    tak
    75 z 2000 roku
  • #8 10528833
    fiacik1
    Poziom 17  
    Wrzucam szczegółową instrukcje. Jeśli czegoś nie zrozumiesz -pisz. Mogę też wysłać Ci ""mailem"" bo nie wiem jak tu będzie z jakością obrazu. Pozdrawiam.
    ROVER 75 - brak ogrzewania w prawej strefie, wentylator i klimatyzacja działają
  • #9 10530148
    kaisor1
    Poziom 10  
    Dziękuję,
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ogrzewaniem w Roverze 75, gdzie nadmuch z prawej strony nie grzeje, mimo że wentylator i klimatyzacja działają. Inni uczestnicy forum sugerują kilka potencjalnych przyczyn, w tym zatykanie nagrzewnicy, co może być spowodowane zanieczyszczeniem filtra przeciwpyłkowego lub niskim poziomem płynu chłodzącego. Wskazówki obejmują sprawdzenie stanu filtra, poziomu płynu oraz ewentualne odkamienianie nagrzewnicy. Użytkownicy dzielą się również instrukcjami dotyczącymi demontażu nagrzewnicy oraz oferują pomoc w razie potrzeby.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA