logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki korektor dźwięku wybrać zamiast Unitra FS 032?

14 Kwi 2010 20:23 2185 12
REKLAMA
  • #1 7961476
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 7961591
    FilipBro
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam jak byś mógł podać cene to było by prościej dla mnie i do innych elektrodowiczów.
  • #3 7967075
    earphones
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    yamaha Q2031B itp
  • REKLAMA
  • #4 7969226
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 7969354
    FilipBro
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Trochę za mało kasy.Jakbyś do zbierał jeszcze drugie tyle to bym mógł doradzić Ci technicsa SH-g70 jest bardzo dobry wiem bo sam się nim posługuje
  • #6 7970697
    edison

Poziom 26  
    Ocena: 55
    W tej cenie to bez problemu kupisz korektor radmora (np 5471), który jest zdecydowanie lepszy od FS042.
    Konto firmowe:
    Multisec
    Różanki ul.Ogrodowa 1, Kłodawa, 66-415
  • REKLAMA
  • #7 8013239
    Booorek89
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Polecam od siebie E-5570 Radmora. EQ bez żadnych scalaków, tylko elementy dyskretne. Bardzo duże możliwości korygowania sygnału akustycznego. Jeden z najlepszych Made in Poland. Również 5471 Radmora - jak wspomniał kolega wyżej, lecz ten ma 50.5 cm szerokości (E-5570 ma 44 cm).
  • #8 8018431
    najt
    Poziom 19  
    Ocena: 24
    Technics SH-GE70 jeden z lepszych. Zarazem tani. Wszystko cyfrowo, bez żadnych suwaków, o które trzeba dbać.
  • #9 8020140
    Booorek89
    Poziom 15  
    najt napisał:
    Technics SH-GE70 jeden z lepszych. Zarazem tani. Wszystko cyfrowo, bez żadnych suwaków, o które trzeba dbać.

E-5573 Radmora będzie lepszy. Też nie ma suwaków, dodatkowo analizator widma, 28 charakterystyk fabrycznych i programowanie własnych 14-stu charakterystyk ;]
  • REKLAMA
  • #10 8022170
    najt
    Poziom 19  
    Ocena: 24
    Booorek89 napisał:
    najt napisał:

E-5573 Radmora będzie lepszy. Też nie ma suwaków, dodatkowo analizator widma, 28 charakterystyk fabrycznych i programowanie własnych 14-stu charakterystyk ;]

Nie porównuj proszę korektorów Radmora, do Technicsa. Nie porównuj.
  • #11 8022744
    edison

Poziom 26  
    Ocena: 55
    A dlaczego miałby nie porównywać? Może jakieś rzeczowe argumenty. Ja osobiście (gdybym miał kupować, choć uważam że takie "ulepszacze" tylko psują dźwięk) zdecydowanie wybrałbym Radmora E5471 (z suwakami). Ma zdecydowanie większe możliwości kształtowania charakterystyki dźwięku wedle upodobań. Korektory "cyfrowe" mają tą zasadniczą wadę że regulacja odbywa się skokowo, czyli skazani jesteśmy na ograniczoną ilość ustawień każdego z pasm. Poza tym ten Radmor ma 10 regulowanych filtrów a technics 7.
    Posłuchaj w bezpośrednim porównaniu i wtedy porozmawiamy.
    Konto firmowe:
    Multisec
    Różanki ul.Ogrodowa 1, Kłodawa, 66-415
  • #12 8022806
    globus1987
    Poziom 29  
    Ocena: 54
    Jako, że nie jestem unitromaniakiem ani żadnym radmoromaniakiem myślę, że moja ocena będzie bezstronna. I muszę powiedzieć iż e-5573 to bardzo dobry korektor miałem okazje posłuchać go w zestawie z sony ta-f 570 es i wypadł świetnie co do korektorów technicsa nie był bym taki nimi zachwycony jak i resztą późniejszego sprzętu to już nie ta firma co kiedyś. Ten radmor ma na prawdę duże możliwości choć i ja uważam iż używanie taki polepszaczy dzwięku daje skutek odwrotny czyli jego pogorszenie tzn. dzwięk staje się mniej naturalny, przyjemny.Zaczyna być bardzo sztuczny. DLa mniej wprawionych maniaków wydaje się być to dobre bo jeśli brakuje basu to sobie go podbiją i jest go stosunkowo dużo lecz jest on nie ciekawy i odbiega on dużo od tego jaki powinien być to samo tyczy się reszty pasma poprawianego przez korektor. Używanie korektora to zazwyczaj znak o bardzo małych możliwościach/ niedoskonałościach wzmacniacza/amlitunera/ kolumn i to tam powinno szukać się zmiany.
  • #13 8027610
    Booorek89
    Poziom 15  
    najt napisał:
    Booorek89 napisał:
    najt napisał:

Nie porównuj proszę korektorów Radmora, do Technicsa. Nie porównuj.

Będę porównywał. To wolny kraj, a poza tym według mnie Radmor może swoimi EQ konkurować z innymi. O ile im nie wyszedł 5102 np, to każdy EQ oprócz E-5572 był świetny.

Ja używam E-5573, gdyż pasuje mi do A-5512 i jest traktowany jako dodatek. Jeśli go używam, to tylko w celu podbicia średnich tonów (kolumny mam niestety dwu-drożne). Podoba mi się również pamięć 14 własnych charakterystyk. Dzięki temu nie muszę sobie na nowo wszystkiego ustawiać. CO prawda tylko 7 pasm (5471 ma 10 pasm), ale regulacja jest +/- 10 dB.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje nowego korektora dźwięku, ponieważ jego Unitra FS 032 uległa uszkodzeniu. W odpowiedziach polecane są różne modele, w tym Yamaha Q2031B, Technics SH-G70, Radmor E-5570, E-5573 oraz E-5471. Użytkownicy zwracają uwagę na różnice w możliwościach korekcji dźwięku, z Radmorem oferującym większą elastyczność w regulacji. Wskazują również na zalety i wady korektorów cyfrowych w porównaniu do analogowych, podkreślając, że użycie korektora może wpływać na naturalność dźwięku. Wspomniane są także różne przedziały cenowe, sugerując, że w budżecie 100-150 zł można znaleźć odpowiednie modele.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA