logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Łożyska i simmering do pralki LG Clean Master WD-1004CP - jakie modele?

waldi76k 14 Kwi 2010 20:50 1861 6
REKLAMA
  • #1 7961645
    waldi76k
    Poziom 2  
    Czy ktoś wie jakie są łożyska i simmering do pralki LG Clean Master WD-1004CP?
  • REKLAMA
  • #2 7972722
    slidder
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Niestety w serwisówce producenta jest tylko kompletna część tylna zbiornika z łożyskami już zamontowanymi więc raczej nie obejdzie się bez rozbierania jeśli chcesz się dowiedzieć.
  • REKLAMA
  • #3 7972837
    waldi76k
    Poziom 2  
    Już rozebrałem , typy łożysk 6203zz i 6204zz , gorzej z simmeringiem bo doszczętnie zniszczony i jak do tej pory szukam... może wie ktoś jaki rozmiar ?????
  • REKLAMA
  • #4 7972931
    slidder
    Poziom 13  
    Znając LG będzie jakiś ich własny wynalazek - jak mi się uda odnaleźć co było zakładane z tymi łożyskami to dam znać na PW.
  • #5 7972988
    waldi76k
    Poziom 2  
    Dzięki śliczne , wysłałem również do Biura Obsługi Klienta w LG z prośbą o pomoc ( ciekawe czy odpiszą ).
  • REKLAMA
  • #6 7973007
    slidder
    Poziom 13  
    Wątpie żeby pomogli :] ale wiara czyni cuda. Mam serwisówkę tego modelu ale jak pisałem w serwisówce tylko kompletny tył zbiornika.
    -----------------------------------------------------------------------
    Najprościej będzie zmierzyć grubość ośki w miejscu gdzie wypada simmering to będziemy mieli średnicę wew. simmeringu. Zmierz suwmiarką średnicę otworu w zbiorniku w miejscu gdzie nabija się simmering - to będzie średnica zew. simmeringu a grubość może uda się ustalić na podstawie skrawka który został ze starego simmeringu. Jak będziemy mieli te wymiary to dojdziemy - ten model pralki jest robiony w kooperacji z Beko.
  • Pomocny post
    #7 7974359
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat łożysk i simmeringu do pralki LG Clean Master WD-1004CP. W serwisówce producenta dostępna jest jedynie kompletna część tylna zbiornika z zamontowanymi łożyskami, co utrudnia samodzielną wymianę. Po rozebraniu pralki zidentyfikowano łożyska typu 6203zz i 6204zz. Problemem jest zniszczony simmering, którego rozmiar to 25/50/10. Użytkownicy sugerują zmierzenie średnicy otworu w zbiorniku oraz grubości pozostałości starego simmeringu, aby ustalić odpowiednie wymiary.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA