logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ST3320620A w obudowie Gericom PN:103738 - dysk niewidoczny w Windows

Sakhar 18 Kwi 2010 22:30 1122 3
REKLAMA
  • #1 7977583
    Sakhar
    Poziom 9  
    Witam.

Mam pewnien problem. Mam obudowę firmy Gericom PN:103738
    Był w niej dysk Samsunga Sp1604N, i chciałbym go wymienić na trochę większy, Seagate ST3320620A. Lecz niestety po wpięciu go w obudowę windows wogóle go nie widzi czy to przez USB czy firewire. Start dysk działa bezproblemowo w obudowie. Natomiast Seagate po właczeniu zasilania jakby czegoś hmm szukał, tyk tyk tyk przewinięcie talerza. Zworkami się bawiłem we wszytskich możliwych kombinacjach ( http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/news.jsp?DocId=206611&Hilite= ).

Jakieś pomysły?
    Z góry dzięki.

PS Firmware 3.AAF i innego znaleźć mogę :/
  • REKLAMA
  • #2 7977784
    grid33
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Ja spotkałem się z podobnym problemem z wymianą dysku z kieszeni 2,5 cala na usb , coolermaster-X , był w niej dysk 120GB firmy Samsung , po zmianie na dysk 320GB Seagate nie uruchamiał się tylko "pikał" a system go nie wykrywał . Wyglądało to na większe zapotrzebowanie na prąd bo sam dysk oczywiście po podłączeniu bezpośrednio do kontrolera SATA działał poprawnie . Nie mam pojęcia czym było to spowodowane .
  • REKLAMA
  • #3 7977852
    Sakhar
    Poziom 9  
    Tyle że ta obudowa ma własne zewnętrzne zasilanie, więc z zapotrzebowaniem na prąd nie powinno być żadnego problemu :/
  • #4 7987721
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 413
    Sakhar napisał:
    Tyle że ta obudowa ma własne zewnętrzne zasilanie, więc z zapotrzebowaniem na prąd nie powinno być żadnego problemu :/

Nie koniecznie zależy od wydajności prądowej zasilacza.
REKLAMA