logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG LAC5900RN - Błąd USB przy odtwarzaniu muzyki z pendrive'a

hawaja24 26 Kwi 2010 14:04 4510 3
REKLAMA
  • #1 8004791
    hawaja24
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,
    mam taki problem, że podczas włączania pendriva do gniazda usb w radiu LG LAC5900RN wyświetla sie napis USB CHECK a potem po jakiejś minucie USB ERROR, próbowałem z różnymi formatami plików (FAT/FAT32) i nadal to samo, radio mam od 4 dni i cały czas to samo kupiłem je nowe w piątek 23 marca. Patrzyłem w książce serwisowej tego radia i nie ma tam takiego problemu opisanego. jedynie pisze o ciągłym wyświetlaniu "NO USB" lub "USB CHECK". Wie ktoś może czego to być przyczyna że nie idzie muzyka przez usb? bo chyba nie sprzedali mi zepsutego radia. A było ono zaplombowane.
  • REKLAMA
  • #2 8004833
    JEDD
    Poziom 29  
    Ocena: 240
    Nowe nie zawsze znaczy sprawne. Sprawdź na innym pendraku. Jeżeli problem będzie występował to zgłoś do sklepu ze jest taki i taki problem niech sprawdza i ewentualnie oddadzą na gwarancje.
  • REKLAMA
  • #3 8004847
    hawaja24
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    sprawdzałem na 3 pendrivach i nic nadal ten sam błąd wyskakuje.

Dzięki z poświęcenie uwagi. Pojechałem z radiem do sklepu i sprawdzili je i fabrycznie ma wadę, wygląda na brak zasilania gniazda USB bo żaden pendrive nie wykazywał żadnej reakcji na podpięcie do USB <dioda nawet raz nie mignęła w żadnym> i tylko radio wykrywało urządzenie w USB lecz jakby nie dostawało żadnej odpowiedzi od urządzenie to równo po 120 sekundach zmieniał napis na wyświetlaczu z USB CHECK na USB ERROR!. Wymieniono mi na taki sam model bez żadnych wymówek, że może to ja zepsułem, sprawny całkowicie sprawdzony w sklepie, teraz działa także w samochodzie :)
  • #4 17774316
    komend16
    Poziom 1  
    Witam. Mialem ten sam problem w tym radiu. Problem tkwil w tym, ze moje PenDrive'y to 2.0 i 3.0, nie dzialaly, natomiast jak sie pozniej okazalo USB w tym radiu obsluguje tylko urzadzenia 1.1. Sprawdz na jakims starym PenDrive.
REKLAMA