logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KX Project vs SB Live 5.1: Problemy z dźwiękiem 5.1 i wykrywaniem sprzętu

greglow 18 Sie 2004 11:51 2158 4
REKLAMA
  • #1 799982
    greglow
    Poziom 16  
    Ocena: 41
    Znalazlem ostatnio kilka informacji ze KX Project jest lepszy do SB Live 5.1 niz jego wlasne oryginalne sterowniki. Sciagnalem najnowsza wersje KX ze strony glownej i zainstalowalem w XP. Wynik:
    - programy SB Live nie dzialaly,
    - graly tylko glosniki przednie i Swoofer bez tylnich (mimo ze dalem konfiguracje 5.1)
    - KX wykryl ze mam SB E100, podczas gdy mam procesor E101
    Skasowalem wiec KX i oryginalne stery SB. Zainstalowalem KX i wtedy juz nic nie gralo.
    Wiec jak to KX wlaciwie dziala?
  • REKLAMA
  • #2 800474
    szpila
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Dziala, dziala, tylko jest trudny do skonfigurowania. Tylne glosniki Ci nie graly, dlatego pewnie ze zrodlo dzwieku (pewnie winamp) nie dawalo strumienia audio z zakodowanymi tylnymi kanalami. Zeby przy dzwieku stereo graly tyly to trzeba w pluginie co sie zwie surrounder ustawic surround na copy, wtedy tyly beda graly tym samym co przody, jezeli sie ustawi na surround, to do tylnych kanalow bedzie mozna dodac troche echa. Ja uzywam kx na playerze1024 i poza tym ze w niektorych gierach nie dziala eax (diablo2) to wszystko jest spoko. U kupla na 5.1 player tez wszystko smiga.
  • REKLAMA
  • #3 1009005
    kwazi
    Poziom 11  
    To naprawde działa i to 1000 x lepiej niz orginały ...
  • REKLAMA
  • #4 1009484
    Zbynia
    Poziom 31  
    Ocena: 51
    nie przesadzaj - dziala tak samo tylko ma ulatwiony dostep do opcji efektów i zmian glosników ,asio, i nic wiecej....
    fakt klopotliwe w konfiguracji strasznie....
    nie przejmuj sie tym jaka karte pokzauje bo bardzo czesto robi bledy....
    ustaw sobie w kx 4.1 i kopiowanie przodu z tylem i po sprawie....
    druga rzecz jesli nie korzystasz z asio w programach muzycznych to smialo sobie daruj te kx bo nic nie zyskasz(no mze ciut mniejsze szumy w live na wyjsciu tylnim)
    co do efektow to obsluguja je rowniez oryginalne sterowniki i tez tak samo....
  • #5 1009774
    Lepszy Johnny
    Poziom 14  
    Juz mowilem, moim zdaniem sa lepsze od Creative'a i to duzo!!
    Ja sie ciesze ze sie do nich przekonalem (i zrozumialem), bo dopiero teraz wiem co moj SB potrafi:)
    Jak czegos nie rozumiecie-piszcie.

Pozdrawiam
REKLAMA