logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Quattron Sharp – jak działa technologia z żółtym subpikselem przy sygnale RGB?

SAJGOON1 27 Kwi 2010 18:14 1022 3
REKLAMA
  • #1 8009593
    SAJGOON1
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    Pewnie wszyscy widzieli reklamę firmy sharp z tym chińskim dziadkiem. Ciekaw jestem na czym to niby ma polegać skoro sygnał tv nadawany jest dalej w rgb??
  • REKLAMA
  • #2 8011272
    wowka
    Poziom 28  
    Ocena: 247
    A chodzi o to ze, np opowiem o znajomym z pracy. Kupil on telewizor fullhd a nie np. hdready za wiele wieksza sume tylko dlatego ze sprzedawca w sklepie powiedzial mu ze jest lepszy i nowoczesniejszy itp, itd. A to ze prawdopodobnie przez kilka nastepnych lat nie bedzie mial tunera nawet hdready i nie skorzysta z tej technologii, to nie wazne, dalej bedzie myslal ze ma nowoczesny telewizor, ktory za 3 czy 5 lat bedzie juz przestarzaly technologicznie (o ile sie nie zepsuje 3 miesiace po gwarancji) bo pewnie wejdzie technologia super turbo mega giga fullhd 3D extra plus, przy ktorej fullHD bedzie juz przestarzale i nikt nie bedzie juz tego od dawna uzywal
  • REKLAMA
  • #3 8011324
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    W obróbce wydzielają dodatkową składową - żółtą, co niby ma poprawić wierność oddawania barw.
    Nie wiem, nie widziałem.
  • #4 8011822
    SAJGOON1
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    A dlaczego akurat żółtą? wyczytałem że niby obraz ma być jaśniejszy i ostrzejszy przez to. Ale chyba kolega ma rację że to kolejny niby cud technologiczny. Poczekamy chyba aż postawią to w sklepach i dopiero się okaże. Ja tak czy siak zostaje przy swoim 29" crt i poczekam jeszcze parę lat na rozwój sytuacji.
REKLAMA