logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 Ultimate nie wykrywa modemu Webstar EPC2100 - brak połączenia internetowego

narrowgothic 27 Kwi 2010 19:18 5049 14
REKLAMA
  • #1 8009866
    narrowgothic
    Poziom 10  
    Ocena: 24
    Witam, problem polega na tym iż po zainstalowaniu windowsa 7 ultimate nie mam internetu, komputer nie widzi modemu mimo zainstalowania sterowników do płyty głównej. Na xp internet działa normalnie, proszę o jakiekolwiek informacje na ten temat.
  • REKLAMA
  • #2 8009877
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 8010064
    narrowgothic
    Poziom 10  
    A, przepraszam. webstar epc2100
  • REKLAMA
  • #4 8015071
    SeBo232
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam, podpinam się pod temat.
    Mam dokładnie ten sam problem, mianowicie Win7 nie widzi sterowników do tego modemu, tzn. nie wykrywa ich mimo, że na Viście działają. Jakieś propozycje?
  • #5 8025716
    narrowgothic
    Poziom 10  
    SeBo232 - podłączasz przez USB czy przez ethernet?
  • #6 8030378
    SeBo232
    Poziom 10  
    narr, Modem jest podłączany przez USB- dlatego potrzeba sterowników.
    Nie mogę przez ethernet dlatego, że komputer w ogóle modemu nie łapie.. Wejście ethernet na pewno działa i kable którymi podłączałem też, sterowniki do karty sieciowej zainstalowane..
    Dowiedziałem się, że ter sterowniki od cisco do tego modemu są 32 bitowe a 64 nie ma, czy jest możliwość instalacji 32 bitowego sterownika na 64 bitowym systemie?
  • #7 8031034
    narrowgothic
    Poziom 10  
    7 pójdzie na pewno właśnie na kablu ethernet bo nie potrzebuje on żadnego sterownika, podpinasz i jest net. Wymień modem albo kartę sieciową [nie wiem które wejście opisałeś jako działające]. Co do sterowników 32 bitowego - zainstalować jakoś może i się da ale nie będzie on działał tak jak powinien więc takie rozwiązanie odpada definitywnie.
  • #8 8031927
    SeBo232
    Poziom 10  
    No właśnie nie działa to na modemie, ponieważ nie łapią go ani karta sieciowa zintegrowana ani inna dokupiona.
    Czy taka wymiana modemu w Vectrze coś kosztuje? Nie chcę aby mnie na jakiś haczyk złapano
  • #10 8033546
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 8033813
    SeBo232
    Poziom 10  
    Cześć, dzięki za odpowiedź.
    Zrobiłem tak jak kazałaś/łeś, podpinam ethernet, wyłączam modem i znowu go włączam, niestety komputer w ogóle nie łapie połączenia.. Na obydwu kablach i obydwu kartach sieciowych.
  • REKLAMA
  • #12 8034013
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 8034517
    SeBo232
    Poziom 10  
    Witam.
    Wszystko co opisałaś jest i było robione cały czas, karty sieciowe nadal nie wykrywają połączenia tzn. wyskakuje komunikat, że żadne urządzenie nie jest podłączone mimo iż jest.
  • #14 8038026
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #15 8255782
    narrowgothic
    Poziom 10  
    Winowajcą było wejście ethernet w modemie, po zgłoszeniu usterki faktycznie został mi wymieniony modem bez dodatkowych opłat, dziękuje za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem połączenia internetowego po zainstalowaniu systemu Windows 7 Ultimate, który nie wykrywa modemu Webstar EPC2100, mimo że na systemie Windows XP internet działał poprawnie. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali różne rozwiązania, w tym podłączenie modemu przez Ethernet oraz sprawdzenie ustawień IP i DNS. Użytkownik zauważył, że modem nie jest wykrywany przez zainstalowane karty sieciowe, a także że sterowniki do modemu są dostępne tylko w wersji 32-bitowej. Ostatecznie, po zgłoszeniu problemu, wymieniono uszkodzony port Ethernet w modemie, co rozwiązało problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA