logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć internet z laptopa do PC bez zmiany routera?

wojcik112 28 Kwi 2010 22:40 1579 6
REKLAMA
  • #1 8014744
    wojcik112
    Poziom 2  
    witam posiadam internet radiowy 1Mb podłączony do rutera bezprzewodowego z tamta idzie do laptopa i moje pytanie czy nie zmieniając rutera moge jakiś podłączy internet bezprzewodowy do pc
  • REKLAMA
  • #2 8014760
    Marek Nawrocki
    Poziom 27  
    Ocena: 136
    Witam !!
    Możesz bez problemów , wystarczy ci karta WiFi w stacjinarnym , PCI lub tak zwany gwizdek na USB.
  • REKLAMA
  • #3 8014768
    wojcik112
    Poziom 2  
    a mógłbyś polecić coś taniego i dobrego
  • REKLAMA
  • #4 8014801
    Marek Nawrocki
    Poziom 27  
    Witam!!
    Tak szczerze, to nie bardzo , wszystko sprowadza się do firmy produkującej dany sprzęt ,jeśli polecę Ci :Tplinka lub Pentagrama to zaraz będzie burza krytyki że lepiej Linksysa ,Dlinka lub jeszcze zupełnie coś innego , zobacz co jest dostępne w Twojej okolicy w sklepach komputerowych.
  • REKLAMA
  • #5 8014827
    wojcik112
    Poziom 2  
    dzieki za pomoc i jeszcze jedno pytanie lepsze są usb czy pci
  • #6 8014864
    Marek Nawrocki
    Poziom 27  
    Witam !!
    Nie ma to większego znaczenia , ale przyjęło się że do stacjonarnych , daje się karty PCI a do lapków Usb, szczerze ja kupił bym na USB bo można bez problemów odłączyć i podłączyć do innego kompa czy starszego lapka (nie posiadjącego karty WiFI), ale też są wady Usb ma na pewno mniejszy zasięg niż dobra karta na PCI z anteną zewnętrzną
  • #7 8015999
    wojcik112
    Poziom 2  
    witam kupiłem pentagram hornet podłączyłem i wszystko super działa na pc tyle że teraz nie mam internetu na laptopie jak to naprawić

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zadał pytanie dotyczące podłączenia internetu bezprzewodowego do komputera stacjonarnego, korzystając z istniejącego routera bez zmiany sprzętu. Odpowiedzi sugerowały użycie karty WiFi, która może być w formie PCI lub USB. Użytkownicy podkreślili, że karty PCI są preferowane dla komputerów stacjonarnych, natomiast USB są bardziej uniwersalne, ale mają mniejszy zasięg. W dyskusji pojawiły się również sugestie dotyczące wyboru producentów sprzętu, takich jak TP-Link, Pentagram, Linksys i D-Link. Po zakupie karty Pentagram Hornet, użytkownik napotkał problem z brakiem internetu na laptopie, co wymaga dalszej diagnostyki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA