logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Microsoft Office na pendrive Kingston DataTraveler - jak to zrobić?

mysliwy 76 03 Maj 2010 14:29 13518 8
  • #1 8029872
    mysliwy 76
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam wszystkich.Mam pytanie w jaki sposób można zainstalować office na pendrive Kingston DataTraweler,tak żeby można było ten program uruchamiać na różnych komputerach.
  • #3 8029992
    mysliwy 76
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    wersja portable to jakieś rozwiązanie a co z programami które nie są w takiej wersji,np program biling man
  • #4 8030411
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 8030979
    cmurek
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Wersje portable są wersjami nielegalnymi!!!
  • #6 8030987
    seba.et
    Poziom 17  
    Ocena: 39
    Pytałeś o offica więc Ci odpowiedziałem, to czy MS oferuje czy też nie i czy jest to zgodne z licencją to inna sprawa, o której nie było mowy w treści posta. Widziałem w sieci do pobrania offica w wersji portable. Moja odpowiedź miała Cię jedynie nakierować na rozwiązanie ponieważ czytając Twój post uznałem że nie słyszałeś o takich wersjach oprogramowania. Gdybyś sprecyzował pytanie i określił wymogi np. zgodność z licencją to prawdopodobnie mojej odpowiedzi by nie było.

Pozdrawiam
  • #7 8032581
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1101
    Office - to tylko fragment nazwy bywa. Open Office w wersji portable występuje i jest dostępny (najczęściej w różnego typu "paczkach" zawierających różnorodne programy - tu jednak kwestie licencji się kłaniają, bo niektóre z nich są "samoróbkami" dalekimi od legalności).
    Sama dostępność jakiejś aplikacji w wersji portable nie gwarantuje, że jej użycie - nawet w wypadku posiadania "normalnej" licencji, że ich użycie będzie zgodne z prawem.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #8 8033234
    kernel-panic
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    mysliwy 76 napisał:
    wersja portable to jakieś rozwiązanie a co z programami które nie są w takiej wersji,np program biling man

Nie wiem dokładnie co to za program ale są oprogramowania do robienia portable, tzn. robi tzw. migawkę systemu instalujesz program, dodajesz co chcesz, usuwasz i ponowna migawka - można wygenerować exe. Z większością działa.
  • #9 8033249
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta o możliwość zainstalowania Microsoft Office na pendrive Kingston DataTraveler, aby program był dostępny na różnych komputerach. Odpowiedzi wskazują na istnienie wersji portable, jednak podkreślają, że Microsoft nie oferuje legalnej wersji tego oprogramowania w takiej formie. Wiele odpowiedzi zwraca uwagę na kwestie licencyjne, sugerując, że korzystanie z nieoficjalnych wersji portable może być niezgodne z prawem. Wspomniano również o programach do tworzenia wersji portable, które mogą generować aplikacje w formacie .exe, ale również z zastrzeżeniem dotyczącym licencji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA