logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CB Cobra 19DX IV Lepszy Made in China czy Made in Philippine

pita1988 08 Maj 2010 16:59 2414 4
REKLAMA
  • #1 8051382
    pita1988
    Poziom 28  
    Ocena: 88
    Witam
    Wiem ze te radio do nie jakis tam rarytas
    Ale kupujac urzywke Lepiej brac China czy Philippines ?
  • REKLAMA
  • #2 8051509
    SP8JZ
    Poziom 33  
    Ocena: 212
    W kwestii napisu to akurat nie zwróciłem uwagi, a jest wogóle china i nie china?
    Widziałem 2 odmiany tego radia. Różniły się stopniem mocy m.cz.. Widać to wyraźnie po zdjęciu klapy z głośnikiem. Model na KIA7217AP i na TDA2003. Ten drugi ku mojemu zdziwieniu chodził lepiej. A dlaczego pytanie za 100 punktów - być może inny rozkład natężenia pola wewnątrz radia, nie wiem.Z tym pierwszym walczyłem do upadłego, niestety poległem radio posiada bardzo poważny błąd fabryczny, którego nie da się wyeliminować. Było na forum nie raz temat znany i tak tylko żebym nie dostał od administratora to ja wywalam w kosmos trafo, moc spada z 4 do 1W, ale za to radio chodzi przyzwoicie. A co kupić kolego to może kto inny się wypowie. Chińskimi napisami bym się nie sugerował, oni piszą sobie co im się podoba. Używane CB radio im starsze tym lepsze polecam znajomym a to co w tytule omijać z daleka tyle ode mnie. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 8069821
    elmano
    Poziom 1  
    CB Cobra 19DX IV Lepszy Made in China czy Made in Philip
    Żaden model kolego wybierz sobie MK3 sprawdzone na rynku, Alan 100+ uniden 510xl,520xl(nie posiadają homologacji ja używam jest super )ja bym nie spoglądał na radia firm które powstały w dobie bumu CB. TTI ,ULTRY,Lafayette i tym podobne.
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 8069933
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 753
    elmano napisał:
    ...wybierz sobie MK3 sprawdzone na rynku, Alan 100+ uniden 510xl,520xl(nie posiadają homologacji ja używam jest super )...

Nie ma znaczenia jakiej firmy jest radiotelefon CB. Homologacja nie jest potrzebna.
  • #5 8070033
    gregorio27
    Poziom 31  
    Ocena: 92
    C2H5OH
    Cytat:
    Homologacja nie jest potrzebna
    OK Zgadza się. Tylko żeby nie było niedomówień : Radio musi mieć Deklarację Zgodności czyli że spełnia określone wymogi, nie dotyczy to rynku wtórnego. Jeśli chodzi o Unidena to przy kontroli zawsze można wytłumaczyć że radio jest kupione przed 2006 r i mogą was pocałować w :!:
REKLAMA