logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 5510 - Czy można zwiększyć pamięć z 64 MB?

SIMONCBR 20 Sie 2004 21:50 1032 7
REKLAMA
  • #1 805062
    SIMONCBR
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam nastepne pytanie dotyczące n5510 otóż czy mażna zwiększyć jej pojemność pamięci z 64 na więcej jesli tak to please o link. Ja szukałem i nie moge nic na ten temat odszukać. POZDRR
  • REKLAMA
  • #2 805098
    cin666
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    było o tym... mozna ale przeciętny użytkownik raczej tego nie dokona...
    zawsze mozesz wgrywać więcej plików poprzez zmniejszanie ich bitrate.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 806130
    rogra
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    wiesz co zrobić aby pamięc twojej noki była większa niż 64mb musisz zmienić układ scalony z większą pamięcia,ja mam w swojej noki 128mb chyba jest to najwięcej co będzie działać na tej noki Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 806450
    naresh
    Poziom 11  
    Gdzie dostales taki modol? i ile za niego dales? i jeszcze podaj konkretna nazwe tego modulu, bylbym b. wdzieczny
  • REKLAMA
  • #5 806470
    rogra
    Poziom 13  
    bym ci wszystko podał ale ja tego sam nie robiłem to już było zrobione jak kupowałem ale na tym forum mowie tylko że da sie takie coś zrobic jak chcesz więcej się dowiedziec coś na ten temat to zobacz :www.techtronic.pl
  • #6 806734
    cin666
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    rogra czy aby napewno masz 128:>:D :P dołożenie większej ilości pamięci nie wiąże się z jej tylko dolutowaniem.... jest jeszcze masa innych rzeczy które trzeba zrobić zeby tego dokonać.... a z tego co czytałem narazie nikt tego nie zrobił... do tego celu potrzebne są kości pamięci 128 które mozna zakupić tylko w 100 sztukach:], heh i jakoś nie chce mi się wiezyć zebyś miał swoją 5510 z 128mb pamięci :)
    Pozdrawiam
  • #7 806845
    rogra
    Poziom 13  
    sorry nie wiem jak to jest zrobione ale wiem że jest inny układ scalony bo porównywałem dwie płyty główne od 5510 ten koleś co robił to w tej 5510 to mówi że czasem może się zawieszać
  • #8 806853
    naresh
    Poziom 11  
    No nic, postaram sie zglebic ten temat, a poki co b. polecam Another Audio Managera. Swietny programik...

Podsumowanie tematu

✨ Pojemność pamięci w telefonie Nokia 5510 wynosi standardowo 64 MB i istnieje możliwość jej zwiększenia poprzez wymianę układu scalonego na taki z większą pamięcią, np. 128 MB, co jest jednak skomplikowane i wymaga zaawansowanych modyfikacji sprzętowych. Proces ten nie polega jedynie na dolutowaniu większej kości pamięci, lecz wymaga dodatkowych zmian w konstrukcji telefonu. Kości pamięci 128 MB są dostępne, ale zwykle sprzedawane w dużych ilościach (np. 100 sztuk), co utrudnia ich pozyskanie. Modyfikacje tego typu mogą powodować niestabilność działania urządzenia, w tym zawieszanie się telefonu. Alternatywnie, można zwiększyć ilość przechowywanych plików poprzez zmniejszenie ich bitrate. Dodatkowo, polecany jest program Another Audio Manager do zarządzania plikami audio na telefonie. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.techtronic.pl.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA