logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wyłączenie powiadomienia o potencjalnej szkodliwości plików

KSRhaziel 10 Maj 2010 17:32 8602 7
REKLAMA
  • #1 8059203
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Od jakiegoś czasu (być może od zawsze, ale jakoś nie zauważałem) kopiując różne pliki z dysku sieciowego na dysk lokalny pokazuje mi się komunikat:
    Wyłączenie powiadomienia o potencjalnej szkodliwości plików
    Oczywiście wiem, że pliki są bezpieczne, a ten wciąż pojawiający się komunikat jest z każdym dniem coraz bardziej irytujący. Szczególnie, iż od jakiegoś czasu potrafię kopiować po kilkadziesiąt plików.

Po kliknięciu "Jak zdecydować [...]" pojawia się pomoc, która nakierowuje mnie na strefy zabezpieczeń Internet Explorer. Próbowałem co nieco wyłączać, lecz komunikat wciąż jest. Zaś opcji jest tam naprawdę sporo. Ponieważ nie jestem zbyt wielkim fanem IE powoli zaczynam tracić cierpliwość. Czy zatem ktoś z was bardziej obeznanych z produktami Microsoftu może mi wskazać konkretną opcję, bądź kierunek w którym powinienem szukać tego magicznego "wyłącznika" ?

System: Windows 7
    Internet Explorer 8
  • REKLAMA
  • #2 8061390
    Adrian_1591
    Poziom 28  
    Ocena: 55
    Witam.
    Wejdź w konfiguracje zapory i tam jest ustawienie czułości. Ustaw na minimum. (chyba,że nie posiadasz w ogóle żadnego antyvirusa to proszę z tym ostrożnie)
  • REKLAMA
  • #3 8061701
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 8062176
    Adrian_1591
    Poziom 28  
    A przykłądowo ostrzeżenia o uruchamianiu aplikacji gdzie się wyłącza jak nie w zaporze :?:
  • REKLAMA
  • #5 8063086
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 8065365
    Adrian_1591
    Poziom 28  
    Wybacz. Nie zwróciłem uwagi na formułkę "zabezpieczenia internetowe".
    Zwracam honory.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z irytującym komunikatem o potencjalnej szkodliwości plików podczas kopiowania z dysku sieciowego na lokalny w systemie Windows 7 z przeglądarką Internet Explorer 8. W odpowiedziach sugerowane są różne metody rozwiązania, w tym zmiana ustawień zapory oraz dodanie lokalizacji sieciowej do bezpiecznych witryn w opcjach internetowych. Użytkownik otrzymuje pomocny link do artykułu, który wyjaśnia, jak wyłączyć ten komunikat, co ostatecznie przynosi mu ulgę.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA