logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z softem w Panasonicu EB-GD96

DARREK 21 Sie 2004 23:09 2261 6
REKLAMA
  • #1 806836
    DARREK
    Poziom 18  
    Ocena: 29
    Witam

Posiadam telefon panasonic EB-GD96 i jest z nim mały problem. Otórz czasami się przywiesza, czasami sie nie uruchamia, czasami sie nie wyłącza, nie rozłącza itd.. objawia sie to tym, ze jak włącze telefon, to nie pojawia sięjak standardowo animacja, tylko widac pusty wyświetlacz i stan baterii, oraz sieć, którą wskazuje na 0.

Gdy chcemy np. puścić sygnałka komuś, to nie chce się rozłączyć.. czyli dzwoni nadal.. trzeba wyjąć baterie.. tak samo jest, jak ktoś puści do mnie.. dzwoni i dzwoni, mimo,ze druga osoba już dawno się rozłączyła.

Czasami jest też, że zawisa w menu..

Być może to wina softu...
    Ale jestem w tym modelu zielony.. i nie wiem co zrobic..
    Prosze o pomoc..

Pozdrawaim
    DARREK
  • REKLAMA
  • #2 806892
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Miałem takiego w tygodniu.Porażka,przeczytałem wszystkie posty tu i na techtronicu i fleszowałem go z dziesięć razy-szrot.To jest chyba wina softu ale nikt nie umie go zrobić.Jak fleszniesz na GD 95 to wstanie ale po włożeniu karty zdurnieje.Różnica 95-96 to GPRS ale z softem od GD95 nie chce chodzić GD96.
  • REKLAMA
  • #3 806906
    DARREK
    Poziom 18  
    a po wgraniu orginalnego softu z gd96?

tylko problem z kąd go wziąść...
    W serwisie gsm.. biorą 25 zł za wgranie orginalnego softu
  • #4 806984
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    http://www.remzone.ru/downloads.php?page=1&model=GD96&chapter=7&productor=12 Tu masz trochę softu.Musisz się zarejestrować tylko.Program do fleszowania jest tez tam albo na unlockeasy.Pamiętaj żeby nie wyciagać baterii z Panasonica jak program stanie z fleszowaniem bo będzie po telefonie(wywalisz boot loadera)Spokojnie wtedy podładuj telefonik i fleszuj do skutku.Fleszuj WinModo 3.3 najlepiej.
    Życzę sukcesów 8)
  • REKLAMA
  • #5 806991
    DARREK
    Poziom 18  
    ok wielkie dzieki
    mam nadzieje ze soft nie po rosyjsku :D

mam jeszcze pytanie... którym kabelkiem fleshować?

bo mam oryginalny na rs 232 i nieoryginalny tez na rs232

Pozdrawiam
    DARREK
  • REKLAMA
  • #6 808565
    adikbo
    Poziom 26  
    Ocena: 37
    Mozna fleshowac przy pomocy oryginalnego kabelka. Dziala na 99,9%
  • #7 808572
    DARREK
    Poziom 18  
    ok spróbóje i dam znać

sfleshowałem go noi z początku wszystko ok.. ale później to samo.. niestety, ale ja nie jestem w stanie powiedzieć co mu jest.. czasami po wygięciu go.. działa normalnie.. zaglądałem do środka i wszystko ok.. podejżewam, że to jakaś wada fabryczna.. nie wiem...

Pozdrawiam
    DARREK

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Panasonic EB-GD96 wykazuje problemy z oprogramowaniem objawiające się zawieszaniem, brakiem standardowej animacji przy uruchamianiu, błędnym wskazywaniem poziomu sieci oraz niemożnością rozłączania połączeń, co wymaga wyjmowania baterii. Próby flashowania oprogramowania nie przyniosły trwałej poprawy; użycie softu z modelu GD95 powoduje błędy po włożeniu karty SIM, gdyż różnice dotyczą GPRS i nie są kompatybilne z GD96. Dostęp do oryginalnego softu GD96 jest utrudniony, można go znaleźć na stronach takich jak remzone.ru po rejestracji. Do flashowania zalecany jest program WinModo 3.3 oraz oryginalny kabel RS232, który działa w 99,9% przypadków. Należy unikać wyjmowania baterii podczas flashowania, aby nie uszkodzić bootloadera. Mimo flashowania problemy mogą mieć podłoże sprzętowe, możliwa jest wada fabryczna, gdyż telefon czasem działa poprawnie po fizycznym wygięciu obudowy.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA