logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odkurzacz Rowenta Bully 3 in 1 1200 watt -instrukcja obsługi

werupo 14 Maj 2010 09:15 15597 9
REKLAMA
  • #1 8073672
    werupo
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Witam. Szukam instrukcji obsługi odkurzacza, ponieważ nie wiem jak się nim pierze. Jest to odkurzacz przeznaczony do prac na sucho i mokro. W środku jest worek materiałowy i filtr. Zastanawiam się, czy jak piorę, to mam ten worek wyciągać, czy prać razem z nim a potem go suszyć, czy woda nie dostanie się czasem do wirnika? Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8104029
    dejfit
    Poziom 22  
    Ocena: 44
    Nie posiadam instrukcji, ale mam ten odkurzacz od 1997.Maszyna nie do zdarcia. Do prania dywanów konieczne jest jego przezbrojenie. Wyjmujesz worek tekstylny. Wkładasz do głównej(u mnie czarna) obudowy pojemnik (szary - coś ala wiaderko z uchwytem) powinno być w zestawie. Podpinasz od spodu(do niebieskiej części) wężyk z sitkiem. Zalewasz detergent.Montując 2 główne części razem (niebieską i czarną) wkładasz wężyk w do szarego pojemnika dokładnie tam, gdzie wlewałeś detergent. Włączasz pompkę przyciskiem poniżej włącznika.

Filtr piankowy na części z silnikiem(niebieskiej) musi być - trzeba go uprać po praniu. Woda nie dostanie się do silnika, bo w tej części jest pływak, który odcina ciąg przy zbyt dużym poziomie odessanej wody.
  • #3 8105091
    werupo
    Poziom 10  
    Dziekuje, Naprawde :) Tak lecz ja chce nim tylko odsysac wode ponieważ nakładam środek recznie za pomocą szczotki. I w zestawie akurat tego pojemnika brak. A mam pytanie bo ostatnio zepsuło mi sie w nim łozysko które wymieniłem. Czy u Ciebie kolego też cos w nim sie psuło?? Bo chce wiedzec na co musze sie nastawiac:)
  • REKLAMA
  • #4 8107485
    dejfit
    Poziom 22  
    Jeżeli tylko odsysasz i nie korzystasz z pompki to po prostu wyjmujesz worek i gra. Filtr piankowy myjesz po zakończeniu prania.Woda zbiera się w czarnej części.
    Nic mi się nie zepsuło przez cały okres intensywnego korzystania. Mam od nowości odkurzacz. Regularnie 2 razy w roku były prane wszystkie dywany, tapicerka w samochodzie, przeżył kilka remontów, wydmuchiwałem liście z trawnika, ostatnio wodę z piwnicy zbieram, bo nas zalało :) Od 3 lat jest nowy odkurzacz, ale tylko dlatego, że szczotki i końcówki były mocno zdarte.

Jakie łożysko wymieniałeś ? Ktoś te odkurzacze serwisuje jeszcze ? :)
  • #5 8108603
    werupo
    Poziom 10  
    Nie. Wymieniłem sam. Łatwy w rozbiurce jest. Łożysko kosztowało mnie 6 zł. Dolne łożysko zaraz za turbiną. Moje było całe spalone. Ale leciutko sie na szczotkach iskrzy. I niewiem czy to normalne.

Więc ty już nie używasz tego odkurzacza??
  • REKLAMA
  • #6 8109649
    Rybak61
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam ja też kiedyś kupiłem taki odkurzacz(używany) ale w zestawie nie było tego wiaderka do prania z wężykiem , do prania był tylko wężyk zewnętrzny z końcówką do rozpylania i zbierania wody.Może jakąś fotkę jak to wygląda, odkurzacz jest nie używany miał być używany do prania wykładzin w domu ,może dało by się to jeszcze gdzieś dokupić
  • #7 8110354
    dejfit
    Poziom 22  
    Używam sporadycznie do cięższych robót(gruz, woda, liście) i odkurzania samochodu.
    Na zdjęciu Rowenta Bully 6 in 1 wraz z akcesoriami. Wiaderko w wersji 3 in 1 jest takie same
    Odkurzacz Rowenta Bully 3 in 1 1200 watt -instrukcja obsługi

Wątpię aby udało się to jeszcze gdzieś dostać. Sam chętnie dokupiłbym kilka końcówek.
  • #8 8111888
    werupo
    Poziom 10  
    Da się dokupić końcówki. Np:w sklepie z takimi czesciami u mnie jest takie cos. Ale jak nawet nie pasuje to ja zrobiłęm sobie przejscie . A ssąca kosztuje mała 40 duża 60zł. JaK nie pasuje to wystarczy podgracz opalarką plastik i wepchnąc rure a jak wystygnie to już nie puści :) Ja bym chętnie odkupił silnik jak by ktoś miał na sprzedasz własnie z tego odkurzacza. :) Prosze pisac
  • REKLAMA
  • #9 8124700
    werupo
    Poziom 10  
    Potrzebuje części od silnika!!! Jeśli ktoś ma prosze pisac!!!
  • #10 8271060
    diabel44
    Poziom 2  
    werupo napisał:
    Potrzebuje części od silnika!!! Jeśli ktoś ma prosze pisac!!!

ja posiadam caly odkurzacz bez akcesorii
    515921836

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje instrukcji obsługi odkurzacza Rowenta Bully 3 w 1 o mocy 1200 W, szczególnie w kontekście prania. Odpowiedzi wskazują, że podczas prania należy wyjąć worek materiałowy i użyć pojemnika do zbierania wody, który powinien być w zestawie. Filtr piankowy wymaga czyszczenia po użyciu. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z użytkowaniem odkurzacza, w tym wymianą łożysk oraz dostępnością części zamiennych. Wskazują również na możliwość dokupienia akcesoriów, takich jak końcówki do odkurzacza.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA