Witam wszystkich.
Mam takie pytanie dotyczące mojego pena bo przeczytałem już kilkadziesiąt tematów na forum,zainstalowałem kilkanaście programów do naprawy Pendrive i klapa.
Mam pendrive 16GB w kształcie długopisu zakupiony na allegro.W trakcie operacji na penie zawiesił się i wyciągnąłem go z gniazda. Po ponownym włożeniu zażądał formatowania, jednak nie może go sformatować!
Na dodatek pokazuje, że ma 8 mb.
Tu podaję dane z ChipGenius 2.64
Device Name: +[I:]+Urządzenie pamięci masowej USB(ChipsBnk Flash Disk USB Device)
PnP Device ID: VID = 1E3D PID = 2093
Serial Number: 5&&1163D83B&&0&&3
Revision: 5.00
Device Type: Standard USB device -
Chip Vendor: (No match record)
Chip Part-Number: (No match record)
Product Vendor: ChipsBnk
Product Model: Flash Disk
Tools on Web: (N/A)
Da się coś z tym zrobić?
Bo tak jak pisałem, różnymi programami próbowałem go sformatować i nic.
EDIT:
Za radą jednego użytkownika użyłem programu CBM2093 UMPTool v3.3.9.1 i pendrive daje się formatować
Jednak widzi tylko 501 MB?
Gdzie się podziało 15,5 GB?
Da się to jakoś sprawdzić i naprawić.
Mam takie pytanie dotyczące mojego pena bo przeczytałem już kilkadziesiąt tematów na forum,zainstalowałem kilkanaście programów do naprawy Pendrive i klapa.
Mam pendrive 16GB w kształcie długopisu zakupiony na allegro.W trakcie operacji na penie zawiesił się i wyciągnąłem go z gniazda. Po ponownym włożeniu zażądał formatowania, jednak nie może go sformatować!
Na dodatek pokazuje, że ma 8 mb.
Tu podaję dane z ChipGenius 2.64
Device Name: +[I:]+Urządzenie pamięci masowej USB(ChipsBnk Flash Disk USB Device)
PnP Device ID: VID = 1E3D PID = 2093
Serial Number: 5&&1163D83B&&0&&3
Revision: 5.00
Device Type: Standard USB device -
Chip Vendor: (No match record)
Chip Part-Number: (No match record)
Product Vendor: ChipsBnk
Product Model: Flash Disk
Tools on Web: (N/A)
Da się coś z tym zrobić?
Bo tak jak pisałem, różnymi programami próbowałem go sformatować i nic.
EDIT:
Za radą jednego użytkownika użyłem programu CBM2093 UMPTool v3.3.9.1 i pendrive daje się formatować
Jednak widzi tylko 501 MB?
Gdzie się podziało 15,5 GB?
Da się to jakoś sprawdzić i naprawić.