logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Krups XP4000 - jak naprawić przeciek wody przy przełączniku?

dodge3 17 Maj 2010 23:13 1946 2
REKLAMA
  • #1 8088542
    dodge3
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    W modelu tym jest przeciek na przełączniku. Po wciśnięciu klawisza zasilającego gdy pompa zaczyna pracować i temperatura wody rośnie z miejsca przełącznika kapie woda. Gdy przełączam na grzanie przeciek maleje. Dzieje się to w pozycji O. Model ten jest od samego początku dość awaryjny. Już kilka razy był w serwisie i naprawy pomagały na kilka dni. Wymieniali uszczelki i nic nie pomagało. Cały rozebrałem i wyczyściłem, ale nie pomogło. Jak temu można zaradzić?
  • REKLAMA
  • #2 11616851
    tomasz_muchowski
    Poziom 10  
    Witam. Mam ten sam problem w swoim ekspresie. Pojawił się dopiero wczoraj. Czy udało się może Panu zdiagnozować usterkę? Bardzo bym prosił o informacje. Pozdrawiam.
  • #3 11616887
    dodge3
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    W tym co tak mocno leciało nic nie robiłem. W moim natomiast raz tak się zrobiło. Wtedy wymieniłem sitko na to podwójne co było w komplecie. Od tej pory jest ok. To na pojedynczą kawę nadal jest zapchane mimo prób czyszczenia. Do tej podwójnej sypię tyle co do pojedynczej i śmiga.
REKLAMA